ahimsa = väkivallattomuus. Hindulaisena ihanteena on karttaa toisten vahingoittamista niin paljon kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa yhtä lailla esimerkiksi ilkeämielisten puheitten karttamista kuin sitä ettei hakkaa muita. Ruokavalionkin tulisi olla mahdollisimman väkivallaton - se, mitä tämä tarkoittaa, riippuu ajasta ja paikasta. Nyky-Suomessa on mahdollista elää kasvisruokavaliolla, joten olen kasvissyöjä. Jos olisin nomadi tundralla, tilanne olisi toinen.

Bhagavad Gita = Herran laulu, tuttavallisemmin Gita vaan. Meidän krishnalaisten pyhin kirja, jossa Krishna Itse kertoo ihmiskuntaa edustavalle ystävälleen Arjunalle kaiken elämästä ja kuolemasta, oikeasta ja väärästä.

devit ja devat = taivaallisia työntekijöitä, pikkujumalia, puolijumalia. Heitä on valtavasti. Esimerkiksi Sarasvati on viisauden ja musiikin jumalatar (eli devi), Yama kuoleman herra (eli deva), deva nimeltä Vayu vastaa tuulesta, Indra sateesta ja niin edelleen. Heidän yläpuolellaan Jumala isolla Jiillä, jota me vaisnavahindut kutsumme Vishnuksi.

dharma = hyvä elämä; elämäntapa josta ei seuraa huonoa karmaa; oikeamielisyys. Yleensä ottaen meidän kaikkien dharma on elää mahdollisimman väkivallattomasti niin, että olemassaolostamme on muille ja maailmalle hyötyä enemmän kuin haittaa. Eri ihmisillä on elämäntilanteiden takia erilainen svadharma, ikioma dharma, joka poikkeaa toisten ihmisten svadharmoista. Minulla on esimerkiksi Äidin dharma hoitaa tyttäreni hyvin, työntekijän dharma tehdä työt mahdollisimman hyvin ja rehellisesti, ja vaimon dharma tehdä kaikkeni että puolisoni olisi onnellinen ja pysyisi Jumalan tiellä.

guru = hengellinen opettaja. Valaistuminen on niin vaikeaa, että siihen tuskin yltää kukaan ilman avuliasta ja myötätuntoista opettajaa, joka jo tietää omakohtaisesti, miten se tehdään. Kirjaimellisesti sana "guru" tarkoittaa painavaa. Siis henkilöä, jonka vakaumus on niin painava, ettei sitä hetkauta eikä heilauttele mikään tuulenpuuska, olosuhde tai itsekäs päämäärä. Minun painava guruni on Eknath Easwaran, ja mieheni seuraa Dinadyathma Prabhua.

karma = teot ja niiden seuraukset. On luonnonlaki, että kaikella mitä teemme on seurauksensa. Ajatuksista alkaen; ajatuksista syntyy halu, halusta toiminta, toiminnasta kohtalo. Me hindut uskomme, että karma seuraa meitä elämästä toiseen, joten pahoja tekojaan ei pääse pakoon edes kuolemalla. Parasta siis olla kiltisti vaikeinakin aikoina, niin ainakin tulevaisuus on vääjäämättä parempi!

Krishna = Jumala. Kirjaimellisesti Kaikkia Viehättävä; Musta (koska siellä missä kaikki värit yhtyvät on mustaa). Jumala on Sarvatomukha, Hänellä on lukemattomia kasvoja, nimiä, ilmenemismuotoja. Koska me ihmiset voimme rakastaa Häntä parhaiten jos Hänkin on ihmisen oloinen, Hän on tullut luoksemme sellaisena useita kertoja. Meillä palvotaan Jumalaa ennen kaikkea Krishnana, anarkistisena lehmipoikana. Meille Hän on Jumaluuden Ylin Persoonallisuus.

prasada = Jumalalle uhrattu ruoka. On hindulainen tapa uhrata kaikki kokkaukset ensin Jumalalle ja tarjota "se mitä Jumalalta jäi yli" siunattuna ruokana, joka puhdistaa ja hengellistää syöjiään.

vaisnava = Vishnun palvoja. Osa hinduista on kiintyneempi Shivaan ja Shivan perheeseen, osa Deviin isolla Deellä eli Jumalattareen, pyhään naiselliseen energiaan eri ilmenemismuodoissaan (Kalima, Shakti, Lakshmi...) Meidän perhe kuuluu vaisnavahinduihin eli keskitymme ajattelemaan Jumalaa Vishnuna Hänen eri hahmoissaan, joita ovat esim. Krishna ja Rama.