Mieheni on pitänyt minulle pääsiäispuheita Jeesuksesta.

"Ihmiset ovat keskittyneet Jeesuksen kuolemaan eivätkä hänen opetuksiinsa. He eivät piittaa siitä mitä hän sanoi koska on helpompaa ajatella että kun hän kerran kuoli ja pesi syntini verellään, minun ei tarvitse piitata. Tällaisen asenteen takia maailma on kärsimystä täynnä. Jos kristityt ovat sellaisia, eikö Jeesus silloin kuollut turhaan?

jeesusjoogaa-normal.jpg

Mieheni, sekä Intiassa aika yleisesti sekä hindut, buddhalaiset että muslimit uskovat, että Jeesusta ei naulittukaan ristiin, vaan hän muutti Intiaan vaimonsa Maria Magdalenan kanssa ja sai lapsia. Hänen hautanaan pidetty paikka on edelleenkin suosittu pyhiinvaelluskohde Kashmirin Srinagarissa.

Eikä siinä kaikki; he uskovat myös, että nuorena Jeesus jo kävikin Intiassa opiskelemassa joogaa ja hänestä tuli sellainen joogamestari, etteivät hänen myöhemmin Palestiinassa suorittamansa taikatemput tuottaneet vaikeuksia, nehän on kaikki mainittu jo Jeesuksenkin aikoina ikimuinaisissa joogateksteissä.

Jeesuksen elämästä 12. ikävuoden ja kolmenkympin kieppeitten välillä ei Raamatussakaan näin ollen tiedetä juuri mitään siis siksi että hän opiskeli tuolloin Intiassa... ja kun hän tuli takaisin, hänen missionsa oli tuoda intialaista viisautta uskonnollisesti korruptoituneeseen ja Jumalan oikeasta tahdosta kauas ajautuneeseen juutalaisyhteisöön.

Buddhalaisilla on kuulemma pitävää todistusaineistoa siitä että Jeesus olisi opiskellut buddhalaisuutta. Erästä Jeesusta vanhempaa hindulaista purana-tekstiä puolestaan monet pitävät profetiana; siinä puhutaan neitsyen pojasta nimeltä Isha (sopii hyvin yhteen sen kanssa että muslimit kutsuvat Jeesusta Issaksi) joka tekisi lähetystyötä barbaarien parissa.

Tämä elämänkertavaihtoehto ei luonnollisestikaan sovi kristinuskon pirtaan, kiistäähän se tuon uskonnon kaikista tärkeimmän kantavan ajatuksen eli että Jeesuksen piti kuolla sovitukseksi ja hyvitykseksi häntä seuraavien ihmisten synneistä niin että nämä voisivat saada karmansa syntinsä anteeksi.

Monet kristityt kieltäytyvät huomaamasta, että se mitä Jeesus opetti ja se miten usko häneen ihmisiin vaikuttaa, on linjassa muidenkin uskontojen tärkeimpien opetusten ja vaikutuksen kanssa. Pelastuakseen ei tarvitse uskoa sen tarpeellisuuteen, että viaton kidutettiin kuoliaaksi, vaan pitää uskoa sanoma, jonka Jumala on lukuisia kertoja eri aikoina ja eri paikoissa välittänyt eri teitä eri ihmisille, ja lähteä pois itsekkyyden linnoituksesta tuon sanoman viitoittamalle tielle.