Tyttäret eivät onneksi ole tulleet äitiinsä, mitä sorminäppäryyteen tulee! (Se olikin yksi painavista syistä miksi haluan käyttää tunnin aamulla ja toisen mokoman illalla koulumatkoihin - Steinerkoulussa oppii, vaikka oma Äiti olisikin ihan onneton tunari käden taidoissa!) Ihan tuosta noin vain he valmistivat eilen A4-arkeista tällaisia joulutähtiä. Tuijotin suu apposen auki että vai on tuollainenkin mahdollista...Kuvaan pääsi vaihteeksi Shanti ja pelkästään Shanti, koska näköjään Anandi on päätynyt kuviin viime aikoina paljon useammin. Shanti ei ole tyytyväinen, sillä vaikka paperitähtien valmistaminen käy häneltä kirjaimellisesti käden käänteessä, rei'ittimen käyttö osoittautui ärrrrsyttävän vaikeaksi.Rei'itintä tarvittiin, koska likat halusivat ripustaa tähdet näkyvään paikkaan joulukoristeeksi. Ne päätyivät lastenhuoneen ikkunaan ja näkyvät ulkoa katsottuakin kivasti. Muuta narua ei tähän hätään löytynyt kuin joulupakettinauha, tulipahan sillekin käyttöä kun ollaan tosiaan päätetty ettei tänä jouluna lahjota materialla ketään.

Tämän talouden kädentaitotähdillä on kyllä työpöydätkin parvisänkynsä alla, ja oma huone, mutta lähes aina he haluavat viettää aikaa samassa huoneessa kuin me aikuiset. Siksi he askartelevat itsepäisesti olkkarin lattialla. Tai ehkä he vain pitävät tilasta, oma huone kun on selvästi pienempi kuin "monitoimikoneeksikin" kutsumani olkkari-työhuone-leffankatseluhuone-aikuistenmakkari. Mutta jos heiltä suoraan kysyy, liikuttava vastaus kuuluu "no kun me halutaan olla sun lähellä". :-) Olkaa kaikin mokomin!

Dharmapati oli houkutellut opettajansa suomenkielikoulussa kertomaan lisää tontuista. Ja eilisiin hieman kauhutunnelmaisiin tonttuajatelmiin hän halusi lisätä, että tonttujen kunnioittaminen on eri asia kuin tonttujen lahjominen (varsinkin jos niitä lahjoo pahantekoon). On vain kaunista, jos ihminen ymmärtää että on olemassa muitakin kuin hän itse, tai muitakin kuin ihmiset, ja kunnioittaa koko luomakuntaa - vaikkapa sitten tonttujen muistamisen muodossa. Se joka uskoo tonttuihin ja arvostaa niitä elää paljon todennäköisemmin ekologisempaa elämää kuin se, joka ei usko mihinkään muuhun kuin omaan oikeuteensa hyödyntää kaikkea ja nauttia kaikesta.