- Onko tämä Äiti sinusta vuoden paras päivä? kysyivät lapset näin Janmashtamin aamuna.

Minä vastasin laulamalla lapsille Arja Korisevaa (itse asiassa luulin ensin ja lapsillekin väitin että tämä on Katri-Helenan biisi):

- Voi joulu olla joka päivä vaan, ja parhaan vuotes tulet tuntemaan, jos vain joulun lapsi saa sydämessäs asustaa niin silloin joulu luonas aina on!

Onhan paljon tärkeämpää että Krishna elää sydämessäni niin että se näkyy toimissani 364 päivänä vuodessa, kuin se, että paastoan ja osallistun temppelijuhlallisuuksiin yhtenä päivänä vuodessa.

Vaikka toki haluan juhlistaa Rakastettuni synttäreitä esimerkiksi siten etten tänään keskity töihin vaan tavallista enemmän Häneen :-)

Nämä taideteokset kuvittavat sitä, mitä Vasudeva, Krishnan eli ihmiseksi tulleen Jumalan isäksi valittu, teki poikansa syntymäyönä. Hän pakeni vankilasta vauvansa kanssa ja ylitti myrskystä huolimatta joen. Uskollinen Shesh, Vishnun pyhä käärmelemmikki, riensi sateenvarjoksi! Joen toisella puolella Vasudeva vaihtoi poikansa ystävänsä tyttövauvaan ja riensi takaisin vankilaan synnytyksestä toipuvan vaimonsa tueksi siinä toivossa, ettei heidät vanginnut ilkiö, vaimon veli, sentään tyttölasta tappaisi. Vaimon veli kun oli uhonnut surmaavansa kaikki sisarensa pojat pelätessään että he vielä nousisivat häntä vastaan.

vasudevakantaa-normal.jpgkrishnapelastetaan-normal.jpg

Sankarivasudeva-normal.jpg

veistostaidetta-normal.jpg