Toteutin kategoriauudistuksen ja sen mukaisen jo kirjoitettujen blogilastujen uusjaon. Sillä nyt kun tätä blogia on pitänyt reilun vuoden, voi jo vähän päätellä, mistä aiheista kirjoittaa niin usein että ansaitsevat oman kategoriansa.
 
Olisin erittäin kiitollinen jos peräti kaikki blogini lukijat ilmoittautuisivat ja kertoisivat, mitä kategoriaa te mieluiten luette... Sillä olisi vaikutusta siihen mistä jatkossa kirjoitan enemmän. (Tosin hengellisiä höpinöitäni jatkan samaan tahtiin vaikkei kukaan äänestäisi niitten puolesta, ne kun kiehtovat itseäni eniten - laskettakoon tämä kannanottoni epäreilusti kymmeneksi ääneksi niille! ;-)
 
Aiemmin lakaisin suurimman osan teksteistä kategoriaan Mielenrauhaa ja kuohuja. Arkeni kun on täynnä mielenkuohuja, mutta hengelliset opettajat auttavat minut aina takaisin jonkinlaiseen mielenrauhaan. (Aika usein hengellisenä opettajana toimii joku ihan muu kuin guruksi tituleerattu - esimerkiksi omat lapset!) Niinpä melkein kaikki elämän eteen tuomien ongelmien vuodattamisesta poskettomaan hihhulointiin on tuntunut sopivalta juuri tähän kategoriaan. Jokapäiväisen elämän kuvaukset saavatkin pysyä kyseisessä kategoriassa jatkossakin.
 
Sen sijaan suorainainen hindulaisten oppien ja mytologiakuvaston aukiselittäminen siirtyy uuteen kategoriaan Hindulaisuuden aapisvihkoviritelmä. Eli jos jotakuta lukijaa kiinnostaa Krishna ja se mihin ja keihin me hindut oikein uskommekaan, kokoan nimenomaan hindulaisuutta ja Krishnaa käsittelevät kirjoitukset sinne. Jumalan seuraaminen tai mielenrauhan ja itsensä oivaltamisen tavoittelu itsessään ei tosin ole mikään hindujen yksinoikeus eikä vaadi kääntymystä mihinkään uskoon ja siksi jätin koko joukon mielen toimintaa ja hallintaa käsittelevistä kirjoituksista sittenkin Mielenrauhaan ja kuohuihin.
 
Entinen Mielitietyt-kategoria koki rajun kahtiajaon, lähinnä siitä syystä että tiedän osan porukasta lukevan tätä blogia ensisijaisesti lasten kuulumisten takia. Kirjoitukset uudessa kategoriassa Mamman mielitietyt eli Äidin äkäpussit keskittyvät heihin, mutta myös vanhemmuuden yleisiin haasteisiin.
 
Kahtiajaon toiseen haaraan sijoitin romanttiset jutskat otsakkeen Onnellisen parisuhteen reseptiä hahmottamassa alle. Huomaan nimittäin pohtineeni reilun vuoden varrella niin paljon sitä, miksi minä ja Dharmapati olemme niin onnellisia, sekä mietiskelleeni gurujen parisuhdevinkkejä, että oikeastaan se onkin yksi blogin pääteemoista.
 
Musikaaleja Mumbaista -kategoria selittääkin itse itsensä.
 
Monikulttuuria eli kertomuksia toiseuden kohtauspaikoilta on lastujen lukumäärän puolesta suosittu kategoria, koska meidän elämässämme ja siten tässä blogissakin kohtaavat monet ajattelutavat, uskonnolliset suuntaukset, maat, sukupolvet ja sukupuolet. Jos taas jossain vaiheessa innostun kirjoittelemaan lisää viime vuosina kiireen takia säästöliekille jääneestä harrastuksestani eli scifi-fantasian kirjoittamisesta ja siihen liittyvästä maailmojen, kulttuurien ja kielten luomisesta, nekin jutut sopivat tähän kategoriaan.
 
Villinä jokerikategoriana mukana on vielä Kuolema muistuttaa läsnäolostaan. Nimensä mukaisesti sen tarkoitus on pitää kaiken katoavaisuutta esillä, sillä levottomin kaikista on se, joka ei uskalla katsoa kuolevaisuuttaan silmistä silmiin. Kuolema-kategorialätkän aion pamauttaa kiinni jokaiseen kirjoitukseen jossa mainitaan jonkun kuolleen tai jossa kuoleman mahdollisuus leijuu tavalla tai toisella ilmassa.

Ja koska en osaa päättää, mihin kategoriaan tämä blogilastu tässä näin parhaiten sopisi, sijoitankin sen kiäh kiäh Kuoleman kategoriaan >:-) Muistakaa, rakkaat ihmiset, että kuolla pitää - ja äänestäkää ennen kuin kuolette niin tiedän mistä minun haluttaisiin kirjoittavan.