Tulipas sellainen olo että Jumalan tuuli puhalsi halki Suomen eilen kun Haavisto pääsi toiselle kierrokselle pressanvaaleissa :-) Hyvää mieltä ympärilleen säteilevää rauhanturvaajavegetaristia äänesti mielellään muustakin syystä kuin siitä että ihanniinku mullaki, Pekalla on maahanmuuttajamies.

Maailmankatsomuksestani löytyy homoseksuaalisuudelle niin arkinen selitys, etten pidä sitä sen kummallisempana kuin vaikkapa sitä, että itse olen lapsesta saakka tuntenut voimakasta vetoa Intiaan, vaikkei minulla pitäisi olla niin minkäänlaisia kytköksiä siihen suuntaan. Edelliset elämät muovaavat mieltymyksiämme tässäkin elämässä ja ruumiillistuvat geeneissämme (sekä siinä mitkä geeneistä ovat päällä ja mitkä sammuksissa). Jumalan ohjeet hyvään elämään mielenrauhassa pätevät, vaikka puoliso olisi samaa sukupuolta. Niinpä kannatan hinduystävättärieni kanssa sellaista politiikkaa, jonka ansiosta samansukupuolista puolisoa voi juridisestikin kutsua puolisoksi. Varsinkin homojen adoptio-oikeuden evääminen on mielestämme täysin syntistä politiikkaa maailmassa jossa on kymmeniä ellei satoja miljoonia lapsia vailla turvallisia rakastavia aikuisia.

Hindugurut opettavat, ettemme me ole nämä ruumiit, meidän ei siis tule tuomita toisiamme ruumiillisten seikkojen perusteella. Tai edes tehdä niistä numeroa. Homoseksuaalisuus ei vaan ole idän uskonnoissa sellainen keskustelua herättävä teema niin kuin Lähi-Idästä lähteneissä uskonnoissa.

Eipä ihme, että niin monet lesbot ja homot ovatkin löytäneet hengellisen kotinsa Intian suunnalta.

Ikävä kyllä jotkut hindusaarnamiehet ovat alkaneet julistaa homovihaa. Pauhaajat kytkevät homoseksuaalisuuden länsimaalaisen kulttuurin ylivaltaan. Se, mitä he tosiasiassa vastustavat, onkin nautintokeskeinen maallistunut elämäntapa ylipäätään. He eivät ymmärrä tai halua nähdä, etteivät homot ja lesbot elä paheellisesti sen enempää tai vähempää kuin heterotkaan. Heillä saattaa myös olla tarve todistaa jotakin toisten, homokysymystä märehtivien uskontojen kannattajille: "hei, meilläkin osataan syöstä tulta ja rikinkatkua vähemmistöjen niskaan!"

Jos homokulttuuri onkin ajautunut hengellisestä näkökulmasta surkeaan suuntaan, sehän juuri johtuu siitä että uskonnolliset instituutiot ovat halunneet sulkea homoseksuaalisiilta ihmisiltä toivon ja taivaan portit. Ja siitä, ettei yhteiskunta tue sitä mahdollisuutta, että he voisivat elää rauhallista perhe-elämää.

Henkilökohtaisesti koenkin uskonnolliseksi velvollisuudekseni pyrkiä sellaiseen parempaan maailmaan, jossa homoilla ja heteroilla on samat oikeudet. Ja minusta on ihanaa löytää aina tässä asiassa hengellinen sisaruus uskonnolle allergisten ihmisten kanssa :-)