Naispuolinen ihminen haluaa tuntea olonsa turvalliseksi. Parisuhteessa (ja lapsuudessa isän ja tyttären suhteessa) tähän kuuluu olennaisesti huomion saaminen; se, että hänelle tiedotetaan jatkuvasti, että miehen tunteet häntä kohtaan ovat yhtä väkevät kuin hänen tunteensa miestä kohtaan. Mikäli mies antaa vapaa-ajallaan enemmän huomiota jollekulle toiselle tai jollekin muulle, järjestämättä yhteistä aikaa naisen kanssa, naisen turvallisuuden tunne voi järkkyä ja mustasukkaisuus ilmetä suorana tai vielä useammin epäsuorana negatiivisena käytöksenä.

hindulady-normal.jpg

Nainen rekisteröi ennen kaikkea emotionaaliset viestit (ja maksaa ne tarkasti takaisin samalla mitalla, hyvässä ja pahassa). Niinpä mitkään rahallisesti arvokkaat lahjat eivät hänen turvallisuuden tarvettaan tyydytä, jos mies ei kuuntele häntä, huomioi hänen tunteitaan ja hyväksy häntä sellaisena kuin hän on, mielialavaihteluineen päivineen. Sillä sellaisia meillä naisilla on jo ihan kuukautiskiertommekin takia.

Jos mies kuitenkin kykenee tähän kaikkeen, hän on vakaa majakka naisen elämässä ja nainen haluaa tehdä mitä vain hänen vuokseen. Miesten on usein vaikea ymmärtää, että se, mitä mies pyytää, ei naiselle useinkaan ole ongelma, vaan se, miten hän pyytää. Jos mies nöyrtyy kuuntelemaan ja tulee vähänkin vastaan, suuttunutkin nainen alkaa rauhoittua. 

Onnellinen vaimo säteilee onnea kaikkiin jotka hänen kanssaan elävät. Niinpä mieskin on onnellisin kun hänen vaimonsa on tyytyväinen. Miehen kannattaakin panostaa naisen turvallisuuden tunteen ylläpitoon, vaikka moinen nöyrtyminen ärsyttäisi ja mieli tekisi käyttää se aika johonkin ihan muuhun, koska vaivannäkö maksaa itsensä monin verroin takaisin.

Perheellisille naisille on ominaista käyttää kaikki ylimääräinen maallinen omaisuus siihen, minkä nainen luokittelee perheen jokapäiväisen hyvinvoinnin lisäämiseksi. Nyky-yhteiskunnassa tätä kutsutaan shoppailuksi. Jos vastuu rahankäytöstä annetaan naiselle, hänellä on kuitenkin luontainen kyky saada kulut katettua eikä sekoittaa talousrahoja ylimääräisiin rahoihin.

Kun tyttö tai nainen kapinoi rajoja ja moraalisääntöjä vastaan, jopa vaikka itsekin pitäisi käytöstään huonona, se on huomion - toisin sanoen turvallisuuden tunteen rakennuspalikoiden - hakemista negatiivisella tavalla. Usein poika- tai miesystävä tai sellaisen tavoittelu hyvin nuorena on merkki tästä; hyvinvoiva nuori nainen haluaa turvallisen parisuhteen, jolla on tulevaisuus, eikä siksi ryhdy suhteisiin liian varhain. Turvallisen isähahmon puuttuminen tyttölapsen elämästä voi suistaa tyttären niin monityydyttämättömään tilaan, että hyvälläkin miehellä on myöhemmin vaikeuksia hänen kanssaan.

 

hindu_g-normal.jpg

 

Moni mies pakenee vaimoaan toisen naisen syliin kuvitellen, että se toinen nainen ei vaadi häneltä moista huomion ja turvan määrää. Tämä on harhaluulo. Ei mies vastuutaan pääse pakoon. Kyllä se uusikin nainen rupeaa käyttäytymään yllämainitulla tavalla ennemmin tai myöhemmin; vain suhteen alussa nainen saattaa onnistua pitämään perustarpeensa piilossa.

Meditoiminen ja kaikki hengelliset harjoitukset auttavat naista kuin naista elämään tunteittensa kanssa ylilyönteihin sortumatta. Se auttaa tietysti myös heidän kanssaan eläviä miehiä.

 

Siinäpä yhteenvetoa hindulaisten tekstien naiskuvaa ja naisten kanssa elämisen tiedettä käsittelevästä luennosta. Tapasin eilen Dharmapatin sitä kuuntelemasta ja virnistellen irvistelemästä, että voi ei, pyhät kirjammekin ovat naisten puolella... Luento osui meikäläiseenkin kyllä niin, että jäin innolla kuuntelemaan :-D

Mutta olihan se lohdullista kuultavaa miehillekin. Äänessä ollut vanha mies totesi kokemuksen vakuuttavalla rintaäänellä, että tämä on ihan silkkaa tiedettä: kun mies vaan seuraa ohjeita niin johan alkavat suhteet naisiin sujua.