Kuljen Mikki Hiiren korvilta näyttävät aurinkolipat ylhäällä, eikä hänen ilmeensäkään värähdä. Hän vetää pyöräilemään lähtiessään sukat korkealle housunpunttiensa päälle, ja minä hymyilen riemuissani.

Kun yövyin viime yön lasten kanssa teltassa pihalla (ei, Dharmapati ei heittänyt meitä pihalle, vaan meillä ei vielä ole neljättä makuupussia! sellainen pitääkin hommata ennen sunnuntaista Ruotsiin lähtöä...) mietin mielessäni, että kyllä epäsovinnaisuus on se mikä tuo elämäämme jatkuvasti eniten iloa :-) Tämäkin elämys olisi jäänyt kokematta, jos olisin jäänyt jumiin huomioon "kukaan tämän piiiitkän kerrostalon asukkaista ei tietääkseni koskaan ole telttaillut sen takapihalla" tahi ajatukseen "mitä naapuritkin nyt ajattelevat". Eräs läheiseni ei edes olisi yrittänyt; kun otin ohimennen hänen kanssaan puheeksi että aiomme lähipäivinä koepystyttää teltan, hän otti itsestäänselvyytenä että tämä tapahtuisi jossakin kaukana kotoa niin ettei kukaan vaan pääsisi todistamaan nolouttamme kun teltta ei heti pystyttyisikään. Meitä ei kuitenkaan jaksanut häiritä, jos joku naapuri partsiltaan salaa nauroikin sille, että teltan ensipystytys vei meiltä lähes kolme tuntia. (Siksi emme sitä jaksaneetkaan enää iltakymmenen lähestyessä uudelleen paketoida vaan päätin nukkua siellä.)

teltta%20%282%29-normal.jpg

Omituista muuten, että kyseisen teltan ainoat visuaaliset teltanpystytysohjeet löytyvät videomuodossa ja netistä. Aivan kuin kaikilla telttailijoilla olisi joko pettämätön kyky rakentaa teltta kuin teltta, taikka sitten aina nopea nettiyhteys mukanaan, kaukana korvessakin.

Epäsovinnaisuus taitaa myös olla se, mikä minua ja siippaani luonteen tasolla eniten yhdistää. Me kun teemme mitä haluamme ja mikä mukavalta tuntuu, kunhan tahtomme ei sodi dharmaa vastaan, sen sijaan että tekisimme niin kuin muut tekevät, milloin nämä kaksi vaihtoehtoa ovat ristiriidassa.

Minusta tuntuu usein, että sain paljon enemmän kuin avioliittoa itselleni järjestämään ryhtyessäni tilasin. Paljon sellaista hyvää mitä en olisi uskaltanut toivoakaan. Mutta no, epäsovinnaisuus, sitä ehkä olisi sopinut odottaakin. Kuka muu kuin epäsovinnainen hindumies nai yksinhuoltajan ja muuttaa tämän luokse tuiki tuntemattomaan maahan?

teltta%20%281%29-normal.jpg

Vaikka teltan koko ei tästä kolmannen kerroksen ikkunastamme otetusta kuvasta oikein käykään ilmi, niin voin iloisesti todeta sen olevan tosi tilava - kelpo nukkumatilan lisäksi teltassa on niin iso eteinen että isotkin matkalaukut mahtuvat sinne vaivattomasti. Polkupyörätkin mahtuisivat! :-)