Seuraa itsekriittistä omantunnon tutkiskelua vajaat kaksi vuotta vanhojen kuvien äärellä: kannattikohan nämäkin matkamuistot ostaa?

mukipaallisineen-normal.jpg

Mitä nämä ovat? Itämaisten mattojen näköisiä mukinalusia British Museumista sekä Lontoon liepeillä sijaitsevasta huvipuistosta ostettu muki, kuvituksena erään laitteen automaattikameran otos jossa ammumme avaruushirviöitä laserpyssyillä.

Miksi ostin? Shoppailuhulluus iski vieraalla maalla.

Mitä niille nykyään kuuluu? Muki hajosi ja sirpaleet päätyivät roskapönttöön. Äitini ryöväsi yhden itämaisen maton nukkekotiinsa. Loput ovat käytössä aina kun osuvat käteen, mutta en tiedä, missä ovat nyt, toivottavasti mies ei ole "siivonnut" niitä.

hissaromppu-normal.jpg

Mikä tämä on? British Museumin loistava äänikirja 20 CD-levyllä, sisältää sata jaksoa joista jokainen kertoo 15 minuutissa jonkin museoesineen tarinan.

Miksi ostin? Saadakseni kiinnostavaa kuunneltavaa pitkäksi aikaa. Kaksi kuukautta tämä ehtikin minua viihdyttää.

Mitä sille nykyään kuuluu? Kuunneltuani sen loppuun panin sen levyhyllyyn, jossa se on edelleen - ja huomasin että koko äänikirja olisi ollut myös ilmaiseksi ladattavissa netistä.

Museosta ostin mm. myös Rosettan kivi -hiirimaton jota käytän edelleen, museota mainostavan minilaskimen, jota Shanti pitää diabetespenaalissaan tarvekaluna.

kengatjahattu-normal.jpg

Mitä nämä ovat? Englantilaisia söpöilyasusteita.

Miksi ostin? Kenkäni ja hattuni eivät sopineet kesäkukkamekkotyyliini (onnistuneella) miehenhurmausmatkalla Englannissa, joten vaihdoin lennossa näihin englantilaisella juna-asemalla puodissa, joka tämmöisiä sattui myymään.

Mitä niille kuuluu? Hattu vettyi sateessa ja meni käyttökelvottomaksi vielä samana kesänä. Kengät ovat kuluneet ja nuhjuiset mutta edelleen sen verran mukavat etten ole niitä raaskinut heittää vielä pois. Hassua muuten, ekana käyttöpäivänä toinen noista kengistä hiersi kantapääni ihan verille, mutta vamman parannuttua kengät ovat olleet erinomaiset jalassa.

katsytkynat-normal.jpg

Mitä nämä ovat? Yhden punnan kaupasta Lontoosta löytämäni kaulassa roikotettavat kynät.

Miksi ostin? Ajattelin, että niistä olisi erittäin paljon iloa työssäni, kun usein kynä vierii minne vieriikään kun yritän ripeästi tehdä muistiinpanoja ja pidellä kynää, lehtiötä ja kameraa yhtä aikaa.

Mitä niille kuuluu? Kynät osoittautuivat todella hyödyllisiksi tarkoitukseensa. Käytin ne kadoksiin, yksi lienee yhä tallella.