Blogisti Kreecher paiskasi minua meemihaasteella. Ja koska sain eilen valmiiksi, hyväksytyksi ja laskutetuksi työlään työprojektin, niin mikäpäs tässä on vastaillessa, yrittäjä eli oman työaikansa vallasrouva kun on :-)

Haasteen säännöt:
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

lottopallo11-normal.jpg

Heti alkajaisiksiko minun pitäisi kertoa 11 asiaa itsestäni? Tämä tuntuu vaikealta, joten vastaankin ensin Kreecherin kysymyksiin.


1. Mikä saa sinut nauramaan?

Eniten varmaan pienet kulttuurien, sukupolvien, kielikuvien jne. kohtaamisesta juontuvat pienet epätavallisuudet - sekä ristiriidat siinä, mitä ihmiset selittävät haluavansa ja mitä he kuitenkin tosiasiassa tekevät. Kaikelle tällaiselle tulen hirnuneeksi joka päivä vähintäänkin salaa omissa oloissani.

2. Mikä saa sinut suuttumaan?

Dharman vahingoittaminen silmieni edessä - se, että joku satuttaa itsekkäästi ja tahallaan toisia, tai pitää vain itsellään kun voisi antaa muillekin (tämä pätee myös aikaan, ajan antamiseen).

3. Sulje silmät ja käänny ympäri. Avaa silmäsi. Mihin katseesi kiinnittyi ensimmäisenä?

Seinähän se siellä - jolla killuu Krishnan kuvia ja mieheni hyllyn päällä seinää vasten nojaava matkalaukku. Miksiköhän hän sitä siinä säilyttää, eihän sille ole käyttöä kun ei ole varaa matkustella. Pienessä kodissa asiat tuppaavat vaan jäämään siihen mistä niille on hetkeksi löytynyt paikka.

4. Tutustut pariskuntaan, jolla on monta lasta. He esittelevät: "Nää kaks on mun, tää yks on ton, sit nää on meidän yhteisiä ja sit meil käy aina välillä ton etälapsi." Ensimmäinen rehellinen ajatuksesi?

Ihailu pariskunnan lapsirakkautta ja kärsivällisyyttä kohtaan. Itselläni on jatkuva hengellinen kilvoittelu meneillään lasten möykän ja heidän teettämänsä ylimääräisen työn kanssa (enkä nyt puhu normaalin arjen pyörityksestä vaan siitä miten koko ajan hukkuu tärkeitä asioita ja pitää olla ratkomassa ihan turhia riitoja ja vääntämässä kättä kotiintuloajoista). Ja minulla on sentään lapsia vain kaksi!

5. Mistä käyttötavarastasi luopuminen tekisi eniten tiukkaa?

Tietokoneesta. Ilman sitä niin elannon ansaitseminen, virkistäytyminen, ADHD:n hallinta kuin sosiaalinen elämäkin kärsisivät suuresti. Tämä ei tarkoita ettäkö istuisin jatkuvasti tietokoneella vapaa-aikananikin, vaan että sovin tietokoneitse ystävieni kanssa kasvotusten tapaamisista, lataan sieltä inspiroivia luentoja ja podcasteja mp3-soittimeeni oppiakseni uutta ja pitääkseni ylivilkkaan mieleni koossa mälsien kotitöiden äärellä.

6. Kauppaan on 200 metriä matkaa. Sataa vettä. Käsi sydämellä: kävellen vai autolla?

Kävellen toki! Täytyy tosin sanoa että olen asunut ennen Helsinkiin muuttoani paikkakunnilla, joitten asukkaille on ominaista valita tuo toinen vaihtoehto...

7. Minkä asian opettaminen pitäisi lisätä peruskoulun opetussuunnitelmaan?

Sosiaalisten suhteitten, ryhmässä toimimisen niin että ihan jok'ikinen voi tuntea olonsa turvalliseksi ja hyväksytyksi.

8. Pakollinen matemaattinen tehtävä: paljonko on 2+3x2?

8? Vai saanko ensin kilauttaa kaverille, siis lapsilleni? :-)

9. Viisi minuuttia aikaa pakata viikonlopun reissua varten. Onnistuuko?

Onnistuu. Tosin unohdan taatusti jotain. Mutta sehän on vain tekosyy shoppailla!

10. Mikä lämmittää kylmänä talvi-iltana parhaiten?

Vanhanaikainen (eli siis moraalisesti ylevä) musikaali ah-niin-lämpöisestä Intiasta!

11. Suurin osa rakastaa makeita, pitkiä yöunia. Venytätkö niitä mieluummin illan päästä vai aamun puolelta?

Iltapäästä, sillä maailma on niin suloinen aamuisin, kun kaikki muut vielä nukkuvat, että ihan harmittaa niinä aamuina joina en herää aikaisin! 


Sitten pitäisi haastaa 11 ihmistä lisää tähän urakkaan ja keksiä heille 11 kysymystä. Hmm hmm hmm. No ainakin nämä:

Arjen kukkasia

Lakshmi ja äärettömyyden polku

Elämäni?

Pupuleipomo

Aintsun aatoksia

Joogajuttuja

Arjen avautumisia

Noituuksia!

Jukan viherblogi

Siinä oli jos yhdeksän. Jospa teenkin niin etten väenvängällä etsi ihan 11 blogia vaan haastan teidät "noin kaksi" lukijaa, jotka jaksoitte lukea tänne asti, vastaamaan kommenttikentässä :-) Odotan innolla vastauksia!

Ja koska olen jo johonkin toiseen meemiin aiemmin osallistunut ja ladellut silloin ilmoille liudan syvällisiä kysymyksiä, nyt menee vaikeaksi kysyä asioita, joita en ole jo kysynyt! Vaan yritetäänpä:


1. Jos sinun pitäisi valita jokin jo kadonnut suomalainen uskomus, perinne tai henkimaailman asioihin liittyvä tapa, joka tuotaisiin takaisin ja vakiinnutettaisiin maanlaajuiseksi, mikä se olisi?

2. Seuraavaksi sinun pitää vastaavasti valita jonkin vieraan kulttuurin, toisen maan uskomus tai perinne tai tapa ja kertoa, miksi juuri se tulee tuoda Suomeen ja vakiinnuttaa?

3. Kerro kummitusjuttu, joka on sinulle kerrottu totena, tai jokin vilunväreitä aiheuttava sinulle sattunut selittämätön kokemus.

4. Mikä ulkomaa herättää sinussa eniten tunteita? Siis niin paljon, että ainakin ne, jotka uskovat sielunvaellukseen, voisivat arvella sinun eläneen siellä entisessä elämässäsi?

5. Valitse kaksi uskontoa, joita et seuraa, ja poimi niistä asia, jota kuitenkin arvostat ja ihailet.

6. Etsi netistä sinuun vetoava kuva ihmisestä, joka edustaa ja henkii kuvassa vierasta kulttuuria, ja linkkaa se. Kerro, miksi juuri tuo kuva on mielestäsi pysäyttävä.

7. Sinun pitää järjestää itsesi naimisiin jonkun historian henkilön kanssa. Eli joku jonka luultiin kuolleen ei kuollutkaan, hän vain päätyi tiedottomana säilöön ja herää nyt mennäkseen naimisiin kanssasi. Kerro, kenet valitsit ja miksi!

8. Sinun pitää samaisella periaatteella adoptoida lapseksesi jokin historiallinen henkilö. Hänet saa kopioida, pakastaa ja kaapata jo elämänsä alkuvaiheessa, ettei ikäerosta tule liian hankalaa. Kenestä tulee perillisesi ja miksi?

9. Inhimillisyyden nimissä sinun tulee majoittaa kotiisi toistaiseksi pakolaisperhe. Saat sentään valita, mistä maasta. Eli kerrohan, mistä maasta perheen nappaat ja miksi?

10. Miten rukoilet? Milloin rukoilet? Ketä rukoilet?

11. Suosittele minulle romaania, joka on 1) taitavasti kirjoitettu / suomennettu, 2) opettaa minulle jotakin uutta historia-antrolologia-uskonnot -akselilla ja 3) ei oksenna päälleni negatiivista tunneryöppyä vaan henkii toivoa ja repii huumoriakin jostain.

 

Ja lopuksi nollataan taas laskuri ja koetetaan keksiä jotain oman navan ympärillä pyörivää kerrottavaa 11 asian verran.


1. Hee ja hei jee, kun nyt oma napa tuli mainittua, niin navastanipa aloitankin! Minut on leikattu sairaalassa kahdesti elämäni aikana, ensimmäisen kerran siksi, että omasta navasta pulpahteli verta. Lääkärit luulivat tyräksi, mutta tyräleikkauksessa selvisi, että kyseessä olikin ärhäkkä endometrioosi. Pian minut operoitiin uudelleen ja ruumiistani poistettiin aikamoinen endometrioosikasvusto ja sen tuhoama vasen munasarja. Näin siis vuonna 2003.

2. Joissakin lääketieteellisissä julkaisuissa väitetään, että epäidenttisiä kaksosia syntyy, kun naisella irtoaa kummastakin munasarjasta munasolu yhtä aikaa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä minun ruumiini onnistui 2004 tuottamaan epäidenttiset kaksoset vain yhdellä munasarjalla, luonnonmenetelmällä.

3. Endometrioosi ei ole minua sen koommin kiusannut. Olen nyt 34-vuotias ja haaveilen, että ehtisin jonakin päivänä vielä saada yhden lapsen lisää. Toki toiset kaksosetkin toivotettaisiin lämpimästi tervetulleiksi!

4. Lisääntyminen tässä elämäntilanteessa tuntuisi kuitenkin taloudelliselta itsemurhalta, joten en juuri nyt yritä tulla raskaaksi. Olen työn takia Helsinkiin sidottu yrittäjä, joka tienaa yritystoiminnallaan juuri sen verran että saa laskunsa maksettua, ja jonka aviomies on työtön maahanmuuttaja.

5. Kodissamme on 12 neliömetriä per asukki. Se on kolme neliömetriä enemmän kuin hevosella tulee lakisääteisesti pilttuussaan Suomessa olla.

6. Olen kroonisesta rahapulasta viis joka tapauksessa huomattavasti tyytyväisempi elämääni nyt kuin milloinkaan aikaisemmin. Elämäni on täyttä, juuri sellaista kuin haluankin sen olevan. Juuri sopivasti sosiaalista, liikunnallista ja hengellisiä haasteita tarjoavaa. Ei liikaa aikaa itsekkääseen lorvailuun, mutta sekin on onneksi välillä mahdollista sopivina annoksina.
 
7. Rakastan Krishnaa, koska Hän on koko todellisuuden kaikkiallaläsnäoleva Jumala sellaisessa hahmossa, jota ihminen voi ymmärtää ja lähestyä matalan kynnyksen taktiikalla. Rakastan Krishnaa, koska hindulainen filosofia vastaa kaikkiin kysymyksiin eikä ole epäreilu; ketään ei käristetä ikuisessa Helvetissä vain siksi että hän sattui valitsemaan väärin. Kaikilla on mahdollisuus, jokaisella ikuisuus aikaa (siis loputtomasti elämiä sielunvaelluksen kiertokulussa) kasvaa henkisesti ja päästä Hänen luokseen, eikä Krishnaa edes haittaa jos Häntä ei halua Krishnaksi kutsua tai Krishnana ajatella!

8. Järjestin itseni naimisiin niinikään Krishnaa elämänsä ykkösenä pitävän miehen kanssa hyödyntämällä intialaista järjestettyjen avioliittojen palvelua. Tiesinhän (kantapäänkin kautta) prikulleen, mitä parisuhteelta halusin eli mitkä asiat olivat miehen valinnassa minulle oikeasti tärkeitä ja mitkä taas sivuseikkoja. Naimisiin järjestäytyminen onnistui yli odotusten ja pidänkin uskallustani kokeilla sitä yhtenä elämäni neljästä parhaimmasta päätöksestä.

9. Elämäni parhaisiin päätöksiin kuuluvat myös lastentekoon ryhtyminen ja aviero lasteni isästä (nyt olen siis toista kertaa naimisissa). Enkä todellakaan sanonut tuota haukkuakseni eksääni. Hän on hyvä tyyppi, hän vaan halusi elämältä ja kodilta eri asioita kuin minä, ja siksi hänkin lukee eromme elämänsä parhaisiin päätöksiin. Joidenkin on vaan kerta kaikkiaan parasta erota.

10. Uskovaisuuskin on valinta, ja tämän valinnan tekeminen on minulle neljäs elämäni parhaista päätöksistä. Se, että valitsin teini-iässä seurata Krishnaa ja noudattaa vapaaehtoisesti hindulaisia moraalisääntöjä (aluksi kyllä kovasti soveltaen ja myönnytyksiä tehden), on suojellut minua loputtomasti tyhmyyksiltä, joitten tekemistä olisin myöhemmin satavarmasti katunut katkerasti ja jotka olisivat luultavasti nuijineet itsekunnioitukseni henkihieveriin. Uskostani olen aina voinut ottaa tukea ja kavuta ylös masennuksesta ja vaikeista elämäntilanteista.

11. Krishna ja uskontoni tulivat todella läheisiksi minulle kuitenkin vasta 30. ikävuotenani. Silloin aloin seurata Eknath Easwarania gurunani, mikä tarkoittaa mm. jokapäiväistä meditointia.

carlotuksen11-normal.jpg

Ohi on! Kuva: carlotus.devianart.com