Nyt alkavat prioriteetit olla taas kohdallaan >:-D Ilmoitin lasteni opettajalle, että he eivät tule perjantaina kouluun, koska aiomme yhdessä jännätä perjantain vastaisena yönä, pääseekö Euroviisu-Krista semifinaalista finaaliin. Näin toimimme tarha-aikoinakin. Opettaja oli ymmärtäväinen ja toivotti iloista viisuiltaa. Niinpä ipanat loikoilevat nyt tuossa keskellä toukokuista koulupäivää vieressäni lukemassa, Shanti kokoelmateosta Ella ja kaverit 1-3 ja Anandi romaania Kahden kodin välillä (siinä 10-vuotiaan avioerolapsen uusperhekuvio-ongelmat on revitelty potenssiin 10...). Dharmapati lähti kyllä kiltisti omaan kouluunsa...

Euroviisuissa minua kiehtoo myös se, mikä virallisesti on niissä kielletty, eli poliittinen kantaaottavuus. Huomisessa finaalissa eniten ottavat kantaa Suomi ja Kreikka. Suomen humoristinen esitys "Marry Me" iskee suoraan siihen eurooppalaisten naisten yleiseen ihmissuhdetraumaan, etteivät miehet halua sitoutua. Lisäksi kappale on otettu Tahdon 2013 -kampanjan tunnariksi, ja sen kunniaksi Krista päätti semifinaaliesityksensä torstaina suutelemalla naistaustalaulajaansa.

kristapussaanaista-normal.jpg

Tietenkin jotkut älähtivät. Turkin yleisradio päätti jättää maassa huippusuositut Euroviisut tänä vuonna kokonaan esittämättä telkkarissa, tuon suudelman takia! (Sikäli helppo päätös ettei maa itse ole mukana tänä vuonna, suureksi surukseni, onhan Turkin aina ah-niin-omintakeinen biisi melkein aina top kolmosessani) Mikä häpeä, että Turkissa seksuaalivähemmistöjä kohdellaan huonosti, ja kauhea synti on sekin että 80 miljoonalta turkkilaiselta riistetään Euroviisujen katsomisen nautinto! 

(muoks: väite on kiistetty, http://yle.fi/extrem/artikel/musik/47609-Det-var-inte-kyssen-som-fallde-ESC-i-Turkiet)

Kreikan biisiä en olisi aluksi halunnut koskea pitkällä tikullakaan, vaikka siinä onkin rakastamani kansanmusapoljento ja ihanat perinnesoittimet, koska sen nimi ja kertsihokema kuuluu "Alcohol Is Free". Luulin oppimattomasti sitä juomalauluksi. Eilen kuitenkin ymmärsin, että kyseessähän on synkkä ja syvällinen yhteiskuntakritiikki. Laulun tarina kännikuskin mereen uppoavasta autosta on suora allegoria Kreikasta ja se että vaivat lääkitään ilmaisella alkoholilla on satiirinen piikki muun Euroopan Kreikalle myöntämää apua ja tukea kohtaan. Vappupuheessakin eräs suomalaispoliitikko kerskaili miten rikkaat maat eivät ole menettämässä mitään vaan kreikkalaiset ovat joutuneet maksamaan paljon korkoja. Ennestäänkin köyhät... Eli kreikkalaisten euroviisu sanoo tämän runollisesti ääneen: lähimmäisellä on ongelma ja hänen käsketään ottaa viinaa ja unohtaa se hetkeksi. Kreikka ja sen kansa hukkuvat mereen.

Komein visuaalinen esitys on (okei, en ole nähnyt suorien finalistien eli viiden ison rahoittajamaan + Ruotsin lavashowta) tänä vuonna Azerbaidzanilla, se todella mykisti minut upeudellaan ja taiteellisuudellaan, kun laulajan alla, rinnalla ja takana tanssi lasikaappiin vangittu mies niin hyvin laulajan kanssa synkronoidusti että hän näytti laulajan sielulta... Tunteikas esitys koreografioineen teki ihan kivasta balladista jymyjutun, jolle toivon menestystä huomenna! Ja Suomen team Ding Dongin koreografia oli kaikin puolin toisiksi komein, upeaa, Suomi! Häkellyttävä yksityiskohta: sinisiin hääteemaisiin pukuihin sonnustautuneet "miehet" muuttuvat kuin taikaiskusta pinkkimekkoisiksi naisiksi.

Musiikillisten ansioitten puolesta suosikkini on yhä vaan Moldova. Lapset fanittivat Bulgarian rumpaleita, mutta valitettavasti kumpikin äänesti Bulgariaa turhaan sillä se ei päässyt semifinaaliin.

Lapsoset muuten punnittiin ja mitattiin eilen terveydenhoitajan vastaanotolla. Anandi oli 129 cm ja 22 kg, Shanti 124,5 cm ja 24 kg. Nuo mitat muuten tarkoittavat että Shanti on luokan lyhin ja Anandi viidenneksi lyhin, kaksosten väliin mahtuu vielä kolme luokkatoveria kun ope pani mitat taululle järjestykseen. Reippaita tyttöjä, hyvä ryhti, ei muuta huomautettavaa. Äiti iloitsee :-)