Asioita, joita suomalainen mies ei tekisi: mieheni bongasi ikkunasta viikonloppuna kaksi tyttölasta leikkimässä ulkona, ja rupesi juttelemaan heidän kanssaan. Asioita, joita suomalaiset lapset eivät luultavasti tekisi: tytöt kipittivät kotvasen hänen kanssaan juteltuaan meille kylään.

Toinen oli bangladeshilaisesta, toinen marokkolaisesta perheestä, ja kumpikin muslimi. Tytöt viihtyivät meillä tunnin, vaikkeivät kaksoset olleet edes kotona, pälpättäen kanssamme iloisesti niin kuin pienet koululaiset pälpättävät, ja Bollywood-hittejä laulellen. Heidän puheissaan toistuivat sanat halal ja haram, ja sainkin sen käsityksen, että heidät on kasvatettu islamilaisesti. He myös kyselivät mahdottoman paljon seinillämme olevista Krishnan kuvista ja ottivat niistä kiinnostuneina valokuvia kännyköillään. Vastasin mielelläni heidän kysymyksiinsä ja koska tiedän mihin muslimit uskovat, havainnollistin vastauksiani islamilaisin kielikuvin. Puhuimme myös ruokavaliosta, sillä kun tarjosimme pikku naposteltavaa, tytöt olivat huolissaan, onko ruoassa sikaa esim. liivatteen muodossa ja minä pääsin vakuuttamaan että ei varmasti, me emme syö mitään eläimiä. Lopulta tytöt lainasivat Halinalle-DVD:n ja lähtivät luvaten palata seuraavana päivänä leikkimään kaksosten kanssa, kun nämä olisivat palanneet kotiin.

He palasivatkin, mutta vain palauttamaan hiljaa DVD-levyn. Sitten he juoksivat pois. Minun tyttäreni olivat heitä jo kertomani perusteella odottaneet leikkimään ja ihmettelivät, miksei ehditty vaihtaa sanaakaan. Sen koommin heistä ei ole kuulunut. Tiedän, että he asuvat ihan tuossa lähellä, he näyttivät sormella ikkunastamme näkyvät kerrostalot asuinpaikakseen.

Jäin apealle mielelle. Tietysti saattaa olla että kuvittelen koko jutun, mutta pelkään vahvasti, että tyttöjen vanhemmat ovat kiihkeitä muslimeita ja kuultuaan raportin tyttöjen iloisesta tunnista meillä (ja heidän spontaanisti ottamansa kännykuvat nähtyään) he ovat määränneet, että vääräuskoiseen kotiin ette enää mene :-( Toivottavasti olen väärässä! Tosi harmi jos intuitioni on oikeassa, sillä nuo olivat niin kivoja tyttöjä, joilla olisi jo valmiiksi tosi paljon yhteistä minun tyttärieni kanssa, katsovat samoja leffojakin. Iältäänkin olisivat oikein sopivia naapureita kaksosteni leikkikavereiksi!