Ihonväri aiheuttaa intialaisille omanarvontuntokriisejä siinä missä paino monille suomalaisille. Lieneekö ensin muslimi- ja sitten brittivallan peruja vai mitä, mutta vaaleaa ihoa pidetään kauniina ja tummaa rumana. Ihonvärin tummuusaste on monille niin tärkeä asia että tummin kumppanilta sallittu sävy halutaan usein merkitä jopa deitti-ilmoituksiin. Miljoonat mielestään liian tummat yrittävät vaalentaa hipiäänsä ihonvaalennusrasvoilla, joilla tuskin on mitään tehoa ja joista pelottavan suuri osa on itse asiassa terveydelle vaarallisia.

Päästäni nousee savu, kun jotkut palvotut Bollywood-tähdet - jotka muuten ovat aina paljon vaaleaihoisempia kuin intialaiset keskimäärin - ovat menneet touhuun mukaan ryhtymällä mainostamaan noita ihonvaalennusvoiteita. Eikä heillä ole edes mitään taloudellisia syitä moiseen syyllistyä! Tähän konnajoukkoon kuuluu mm. Shah Rukh Khan.

Suuri olikin riemuni kun sain revetä tälle parodiamainokselle >:-) Shah Rukhkin saa osansa. Ihanaa, että monet intialaiset itsekin inhoavat vaaleushysteriaa typerine salvoineen!

Jottei oikeusmurhaa tapahtuisi niin todettakoon kuitenkin, että osa Intian puolijumalan kaltaisista julkkiksista on päätynyt päinvastaiseen ratkaisuun ja ryhtynyt julkisesti ihonvärisyrjinnän ja mokomien voiteitten vastustajiksi. Esimerkiksi Aamir Khan.

Antaapas tulla vielä toinenkin vitsi :-D Mieheni ja anoppini tälle kovin naureskelivat...

Nuori munkki, joka oli käyttänyt elämänsä lähinnä temppelipalveluksen tekemiseen, menehtyi yllättäen. Hän arveli ansaitsevansa paikan sellaisessa taivaassa, jossa kaikki muuttuvat lapsiksi sun muiksi tyypeiksi joitten kanssa Krishna ikuisesti leikkii. Suuri olikin hänen tyrmistyksensä kun hänet pysäytettiin tuon taivaallisen valtakunnan porteilla. "Pysy siinä", sanoivat vartijat, "sillä meidän pitää neuvotella siitä mitä sinunlaisellesi pitäisi tehdä."

Munkin odotellessa ohi käveli letkeällä tyylillä katu-uskottava, rastahiuksinen heppu. Taivaan portit aukenivat hänelle saman tien. Munkki tuohtui oikein kunnolla. "Minkä ihmeen takia tuo pääsi sinne mutta minä en? Olen uhrannut kaiken Krishnan palvelemiselle, mutta hän näyttää siltä että on vain pitänyt syntistä kivaa koko elämänsä! Minä olin parempi Herran palvelija!"

Vartijat vastasivat: "Kun sinä luennoit temppelissä, puhuit niin tylsästi että yleisösi nukahteli. Tuo mies on bussikuski. Kun hän ajoi bussia, hän kaahasi niin kovaa että kaikki bussissa olijat havahtuivat ja toistivat hädissään Jumalan nimiä ja moni rupesi tosissaan miettimään että nyt pitää tehdä parannus. Mietipä siis uudestaan: kumpi oli parempi Herran palvelija?"