Töitä on tehty, miehen ja lasten kanssa pyöräilty (on tämäkin helmikuu!), ja yritetty keksiä oikeanlaisia sanoja parille kriiseilevälle ystävättärelle. Siinä se viikko onkin taas vierähtänyt. Opettelin tällaisen uuden meditaatiopolun, äänessä Krishna:

Annan sinulle anteeksi kaiken,
jos sinä yrität nyt kitkeä itsekkyyden pois sydämestäsi ja elämästäsi.


Olen tukenasi kaikista tekemistäsi virheistä huolimatta,
jos sinä vain alat nyt elää perheesi ja yhteisösi hyväksi.


Kohotan sinut täyteen kauneuteesi ja viisauteesi,
kunhan meditoit minua ja muistat,
että minä olen läsnä kaikissa elävissä olennoissa,
joita maa päällään kantaa.

Dharmapati osallistui myös lähihoitajakoulutuksen psykologiseen pääsykokeeseen selvitettyään jo kielikokeen - hän on alistunut siihen että hänen täytyy jo toiseen kertaan opiskella itselleen muodollinen pätevyys töihin, jotka hän jo ennestään osaa. Temppeliyhteisön mielenkiintoiseen lastensuojelun teemailtaankin lisäksi päästiin. Minusta oli tosi hienoa että asiat nostetaan pöydälle ihan yleisellä tasolla, vaikkei mitään ole tapahtunut, ja pohditaan yhdessä, miten varmistetaan ettei koskaan tapahdukaan - sen sijaan että oltaisiin ylimielisiä tyyliin "vain jossain roomalaiskatolisissa seurakunnissa voi jotain kamalaa lapsille joku tehdä".

Lasten hyväksikäyttötapauksia on kaikissa uskonnoissa, sillä pedofiilit tietävät, että hengellisissä piireissä on tavallista helpompi päästä lasten lähelle ja piilottaa pahat teot. Myös lapsiin kohdistuva väkivalta ja laiminlyönnit ovat mahdollisia, jos aikuiset pitävät fanaattista jonkin aatteen mukaan elämistä rakastavaa lastenhoitoa tärkeämpänä ajankäyttönä. Illan jälkeen aloin itse miettiä, että uskonto on kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvää lastensuojelua itsessään; jos lapseensa voi sen kautta istuttaa moraalisen itsesensuurin, hän osaa sen avulla varoa ja jättää tekemättä paljon asioita, joita saisi myöhemmin katua. Niin moni tämän päivän lapsi on juuri moraalisesti heitteillä, kun kukaan ei estä tuhoamasta kehittyviä aivoja alkoholilla tai hakemasta hyväksyntää ja rakkautta seksisuhteista, joitten toinen osapuoli onkin itsekäs hyväksikäyttäjä.

Olen monesti väsähtäneenä rentoutunut lueskelemalla shaadi.comin - sen aviopuolisonhakupalvelun, josta mekin toisemme löysimme - menestystarinoita eli palvelun kautta toistensa löytäneitten ihmisten hempeitä tositarinoita. Tänään keksin, että shaadi.comilla on hauskoja mainoksiakin :-D Tästä tuli suosikkini: