1327315915_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tästä ei Bollywood-leffajuliste juuri tuhmene! Force kertoo poliisimies Yashista, yksinäisestä sudesta, jolla ei ole elämää, koska hän jahtaa minkä kerkeää huumerikollisia. Hän soluttautuu jengeihin ja mukiloi miehiä ja silleen. Yashia esittää John Abraham, entinen malli, joka tunnetaan Bollywoodissa ekshibitionismista ja (okei, tämä saattaa olla vain minun mielipiteeni) epäuskottavista silikonimuskeleista.

Aviomieheni piti tästä viime vuonna valmistuneesta "romanttisesta elokuvasta" niin paljon, että osti sen minulle.

Aviomieheni on mies. Minä olen nainen. Minä jouduin toteamaan, että luokittelen Forcen "romanttisten elokuvien" sijaan luokkaan "pikakelattavat".

Pikakelaan nimittäin rutinoituneesti elokuvien tappelukohtaukset yli. En saa niistä minkään sortin kiksejä. Valtaosa miessukukunnasta tuntuu kyllä saavan, ja sallittakoon se heille. Ehkäpä Luoja on heille tuon piirteen luonut lujittamaan heidän luontaista dharmaansa, perheenpuolustuskyvykkyyttä.

Olihan tuo romanttinenkin. Yash nimittäin rakastuu, vaikka peittääkin sen kovismaisella ilmeettömyydellään niin että pitkään näyttää siltä että Genelia D'Souzan esittämä Maya se vaan on yksipuolisesti rakastunut Yashiin. Mies peräti syyttää tätä lihastensa perässä juoksemisesta. Rakkaus kuitenkin tekee Yashista haavoittuvan. Aiemmin rikolliset eivät ole voineet saada hänestä kiristysotetta, hän kun ei ole tunteillut eikä piitannut muusta kuin työstään. Mayan astuminen Yashin elämään sekoittaa pelinappulat pahemman kerran.

Koko leffaa ei siis tarvinnut katsoa pikakelauksella. Mayalle ja Yashille alkaa toivoa hyvää. Monipäisen Bollywoodia suurkuluttavan suomalaisnaisryhmämme mielestä leffaa vaivaa kuitenkin huumorin puute ja luultavasti siksi henkilöhahmot eivät muutu edes loppua kohden niin rakastettaviksi että katsomossa alkaisivat sydämet tykyttää ja kyyneleet virrata.

Heteronaisia houkuttelevasta julisteesta huolimatta en siis voi suositella Forcea naisyleisölle.... lukuunottamatta tätä aivan loistavaa biisiä nimeltä Khwabon Khwabon ("Unelmia, unelmia").