kummitusauto%20%281%29-normal.jpg

Wanha hirsipuumäki Eppingtonin metsässä, Lontoossa, on paikka, jonne etenkin nuoret miehet ajavat öisin pimatsujensa kanssa saadakseen nämä kirkumaan ja kietomaan somat käsivartensa ympärilleen.

kummitusauto%20%282%29-normal.jpg

Mäki on nimittäin semmoinen, että siellä sammutettu auto lähtee itsekseen ylämäkeen niin etu- kuin takaperinkin.

Meidänkin piti tietysti päästä kokeilemaan ilmiötä, joten vietimme yhden aamupäivän ihanasta yhteisestä lomastamme Hangman's Hilliä etsiskellen. Se löytyi, ja se toimi. Meistä oli hurjan hauskaa istua itsekseen ylämäkeen liikkuneessa autossa.

Jotkut mieheni kaverit ovat eri mieltä. He kammoksuvat mainittua hirsipuumäkeä, koska pelkäävät aaveita ja pahoja henkiä. Tapahindu työkaveri ei ikinä halua palata sinne. Kristitty seurakunta-aktiivi ei uskalla edes lähteä.

Hindulaisuus opettaa, että aaveita on olemassa. Varmin tapa päätyä kummitukseksi on itsemurha. Itseltään hengen riistänyt henkilö jää kummittelemaan, kunnes koittaa päivä, jona hän olisi joka tapauksessa kuollut. Kummituksina elävät myös monet äkillisesti kuolleet henkilöt, jotka ovat nostalgian tai pelon johdosta takertuneet päättyneeseen elämäänsä. Elo aaveena ei kuitenkaan ole kivaa; henki haluaa kaikkea sitä mitä ei ruumiittomana voi tehdä.

Jumalan oman ei tarvitse pelätä kiukkuisimpiakaan henkimaailman olentoja. Se, jolla on Hänen nimensä kielellään ja mielessään, on kuin säihkyvän suojakilven sisällä näkymättömien maailman suuntaan. Tämän havaitsevat myös Yamadutat, Tuonelan herran raavaat miehet noutaessaan sieluja Tuonelaan; he jättävät Jumalan omat rauhaan. Mieheni tapahindu työkaverikin tietää tämän, ja hän tietää myös olevansa tapahindu, jolla eivät mantrat mielessä pysy ;-) Parempi vaan pysyä poissa aaveitten tieltä...

Intiassa on taloja, joihin kukaan ei uskalla muuttaa, koska kaikki pelkäävät kummituksia. Paitsi Jumalan omat. Eräskin krishnalainen sai näin perheelleen ison kodin polkuhintaan, ja naapureitten ihailut kaupan päälle.

No, mitä Hangmans' Hilliin tulee, kyseessä ei ole hirttosilmukallaan pyörällisiä kulkuneuvoja ylöspäin vetävä kummitus, kuten perimätieto kertoo, vaan optinen harha. Maasto saa alamäen näyttämään ja tuntumaan ylämäeltä. ;-) Olemmepa me pirullinen pariskunta kun emme kertoneet tätä tutisijoille!

Vaan mistäs sitä tietää vaikka paikalla aikoinaan hirtettyjen sielut tämän optisen harhan aiheuttaisivat... :-D