...sillä kuinka ne viivat voisivat olla ranskalaisia kun mieheni puhuu vauvallemme kreolia ;-)

  • Meditaatio tämmöisen sylivauvan kanssa ei niin vaan onnistukaan, ehkä noin 10 minuuttia hän malttaa maata vierelläni kun meditoin hiljaisuudessa ja sitten alkaa "onko minut hylätty kun mitään ei kuulu" -itku, poimin vauvan syliini ja yleensä saan sitten imettääkin häntä samalla kun meditoin. Lienee turhaa lisätä ettei siinä kovin syvälle mielensä uumeniin pääse, mutta parempi sekin kuin jättää päivittäinen meditaatio väliin!
  • Perheenjäsenten kotiin odottelu ennen kuin meditoin on sekin vaihtoehto, mutta huomaan että siinä vaiheessa päivää - usein iltaa - alan olla liian väsynyt ja meditaatio menee nuokkumiseksi. Tai vieläkin enemmän pääni on jo liian täynnä kaikenlaista. Meditaatiota ei turhaan suositella hoidettavaksi ihan ekana heräämisen jälkeen.
  • Eräs Bhagavad Gitan keskeisimmistä neuvoista on: älä aseta elämällesi odotuksia, älä kytke mielessäsi tekojasi joihinkin tiettyihin tuloksiin. Vain silloin voit elää onnellisena. Nimittäin nykyhetkessä. Otaksun että siinä miten helpolta äitiys nyt tuntuu, kun vertaan edelliseen vauvavuoteen, on paljonkin kyse tästä eikä vain siitä että vauvoja on nyt vain yksi ja että minulla on kokemusta. Edellisenä vauvavuotenani odotin koko ajan pääseväni tekemään jotain muuta. Nyt olen kiitollinen jos välillä saan jonkin muunkin asian hoidetuksi kuin Lootuksen imetyksen ja vaipanvaihdon, mutta yritän pitää odotukset minimissä ja elää "päivä vain ja hetki kerrallansa".
  • Sekavaa kylläkin, päivän ainoaksi tulostavoite-stressinaiheuttajaksi muodostuukin sitten juuri tuo meditaatio, josta en voi tinkiä, koska sentään yhdestä asiasta on pidettävä kiinni haastavissakin elämäntilanteissa ja guruni mielestä meditaatio on kaikista tärkein hengellinen harjoitus. Olen samaa mieltä, niin hyvää se ADHD-päälleni tekee.
  • Tunnen olevani jonglööri joka on saanut yhden pallon lisää pyöriteltäväkseen, ja ADHD-pääni menee siitä kyllä pyörälle. Tuntuu tosi hankalalta huomioida kaikki ihmiset ja kaikki askareet, jotka pitäisi saada tehdyksi, vaikka vauva pysäyttää jatkuvasti. Siksi minulle sopiikin paremmin kuin hyvin viettää Kättärillä suositeltua "karanteenikuukautta" eli en käy ekan kuukauden aikana missään, korkeintaan vaunulenkillä.
  • Vauva kasvaa, neuvolan mukaan kaikki on hyvin. Me kyllä ollaan Dharmiksen kanssa tänään oltu huolissamme lisääntymään päin olleista kipeistä ilmavaivoista, ettei vaan olisi koliikkia. Cuplatonia jo ostettiin.

pestyna-normal.jpg