Joogapöksyt 50 €. Terveyspirtelö 7 €. Välistä kävelee pääasiassa trenditietoisia nuoria kaupunkilaisia, mitä ilmeisimmin hyväpalkkaisiakin, koska heillä oli varaa maksaa 15 euron sisäänpääsymaksu joogahenkiseen shoppailutapahtumaan. Evankelis-luterilaisen seurakunnan papilla, joka on ilmeisesti paikalla vastatakseen seurakuntaan kuuluvien ihmisten kysymyksiin siitä, mikä on kristinuskon suhde joogaan, ja esittelemässä seurakuntien joogaa tai meditointia muistuttavaa tai dogmeja kyseenalaistavaa toimintaa, ei ole mitään tekemistä, koska kukaan ei pysähdy hänen kohdallaan.

Myönnetään, oli siellä joogafestareilla koetuntejakin sun muuta ohjelmaa, minä vaan istuin päivystämässä erään työnantajani tiskin takana, joten näkökulmani oli suppea. Eiköhän sillä pääsymaksulla paljon saanutkin. En silti oikein tykännyt tapahtuman kaupallisesta tunnelmasta. Joogan, edes joogan, pitäisi minusta olla jotain muuta kuin markkinahumua ja syy huvitella kulttuurimme suosittelemalla tavalla eli ostoksia tekemällä. Eipä ihme että mieleeni palasi tuon tuostakin guruni virnistys; eivät terveydelle hyödylliset jooga-asanat ole sitä mitä jooga-sanalla alunperin tarkoitettiin, eikä meditaatio siitä syvene että ostaa kalliin meditaatiomaton yms. rekvisiittaa.

Itse ostin vain mustaa teetä ja luomuhapankaalia. En tiedä mitä tekemistä niillä on joogan kanssa, mutta huomattavan halvalla lähti.