Perjantai-iltana kuuden aikoihin 12.10. Anoppi oli suihkussa, kun hän kuuli ja tunsi jonkun tulevan kotiinsa ja asettuvan sohvalle röhnöttämään.

Sohvalla ei ollut ketään. Ja kun hetken päästä soi puhelin ja sairaalasta ilmoitettiin, että Anopin puoliso on kuollut (soittaja pyysi muuten ensin ketä tahansa miespuolista puhelimeen, mutta ei ollut saatavilla...), Anoppi oli jo osannut sitä odottaa.

Siinä oli uskottava kummitusjuttu. Jos henkilö, joka on viimeiset 10 vuotta viihtynyt parhaiten sohvalla telkkaria katsomassa, vapautuu viimeinkin kovia kokeneesta ruumiistaan, totta himskatissa hän heti ensimmäisenä suunnistaa takaisin kotisohvalleen eikä suinkaan rupea räyhäämään ja lennättelemään tavaroita! Tuonelanherra antaa sen tapahtua, sielu saa haahuilla vanhoilla kotinurkillaan jonkin aikaa ennen kuin hänet kiskotaan vastaanotolle.

Anoppini Äiti, Nani, puolestaan kertoi Dharmapatille nousseensa huoneen kattoon katsomaan omaa ruumistaan. Se, että tällaista tapahtuu useammin vanhoille kuin nuorille, selittyy gurujen mukaan sillä että ruumiit ovat kuin kookospähkinöitä. Tuoreessa yksilössä kaikki on tiiviisti yhdessä kimpussa, vanhojen osat alkavat jo olla vähän irrallaan.

Mepäs oltiin taas esimerkillisiä joogeja ;-) Siis NOOOOT. Vietimme eilen kohtalaisen ankaraa paastopäivää. Päätimme päättää sen 19.30 painumalla pehkuihin, jotta voisimme herätä mahdollisimman aikaisin seuraavana päivänä syömään. Köh köh millaista sääntöjen kiertoa!

Näitä ekadasi-nimisiä paastopäiviä on kaksi kuukaudessa. Ne ovat Jumalan armoa. Mikään pakko ei ole paastota, mutta paastoamalla näinä päivinä edes vilja- ja palkokasveista voi kuulemma puhdistaa kehoaan ja mieltään ja saada syntejä kumitetuiksi kirjoista pois eli pahat teot anteeksi, ja tämä koskee niin omia kuin lähimmäistenkin syntejä. Juttu toimii niinkin että jos haluaisit hyvittää jotakin kuolleille lähimmäisillesi, voit saada sielunrauhaa paastoamalla ekadaseina. Mitä tiukemmin paastoaa, sitä enemmän sillä on tehoa, ja siksi jotkut eivät juo ekadaseina edes vettä, vaikka suosituin paastoamistapa näyttäisi kuitenkin olevan se että juo mitä haluaa ja napostelee pähkinöitä ja hedelmiä pitkin päivää. Ruoan lisäksi tulee paastota seksistä ja seksuaalisista ajatuksista. Jotkut yliluonnolliset olennot paastoavat jopa nukkumisesta ja laulavat virsiä koko ekadasiyön temppeleissä.

Minä paastoan ekadaseina, koska olen 18 vuoden on-off -paastoilukokemuksella todennut tämän itsekuriharjoituksen itselleni erittäin hyödylliseksi. Sitä paitsi, me paatuneet sääntöjenkiertäjäkieroilijat olemme lukeneet vihkipappimme englanniksi kääntämästä paastohengennostattajakirjasta Dearest to Visnu että puolisonsa puolesta voi paastota - eikös siis mukamas kätevästi riitäkin, että vain yksi paastoaa!  Urheilullinen mieheni nimittäin heikentää itseään paastoamalla lähinnä silloin kun se on minulle innokkaammalle paastoajalle mahdotonta esim. työmatkojen takia. Eilen oli kuitenkin erityisen voimalliseksi mainostettu ekadasi. Paastosimme kumpikin, ja Dharmapati rupesi minuakin tiukemmalle linjalle omassa paastossaan. Eipä ihme että sammahdimme kuin steariinittomat kynttilännatsat ennen iltakahdeksaa.

Lapset ovat tämän viikonlopun isänkodissa, joten ajattelin jo että viettäisimme oikein romanttisen kahdenkeskeisen viikonlopun. Paikallinen squash-yhdistys kävi kuitenkin ihan kotoa asti hakemassa mieheni vahvistukseksi turnaukseen, vaikka hän yritti kieltäytyä ja vaikeroida ettei ole pelannut melkein kahteen kuukauteen... Joten täällä istutaan yksin ja seuraavaksi aloitetaan uuden artikkelin kirjoittaminen.