Miksi nekin, joilla näyttäisi olevan kaikkea, voivat olla pahantuulisia ja masentua?

Hindulainen vastaus löytyy karmisista tilikirjoistamme. Kun hyvistä teoista saadut ansiot ovat loppu, tili on tapissa ja siirrytään velanmaksun puolelle.

Velkaa kertyy kun teemme itsekkäitä asioita itsekkäistä motiiveista. Otamme vippiä kun olemme ahneita ja kun juoksutamme muita ja pakotamme heidät tanssiman pillimme mukaan. Velallistumme lisää jokaisesta itseämme tai muita vahingoittavasta teosta.

Velka lyhenee kun kärsimme nurisematta omista virheistämme yrittämättä kiistää vastuutamme, ja kun hoidamme velvollisuutemme hyvin piittaamatta siitä, seuraako vaivannäöstä kehuja, mainetta ja mammonaa. Erityisen tehokas keino lyhentää karmista velkaansa on panna hyvä kiertämään, eli antaa kiitosuhri: kun saat jotain ihanaa, kiitä siitä antamalla muille. Aikasi on rahaa arvokkaampi valuutta! Pyhiinvaellus temppeliin tai jonnekin mistä sielu saa hengenravintoa on karmisen tilikirjan mukaan erittäin hyvää ajankäyttöä, se poistaa pahaa karmaa. Myös ihan vain Jumalan ajatteleminen rakkaudella kumittaa kivasti pois kurjaa karmaa.

Vastapainoksi kurjalle karmalle voi myös kerätä saatavia, ansaita hyvää karmaa. Hyväntekeväisyys ropisuttaa bonuspisteitä tilillesi. Tämä ei välttämättä tarkoita johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön liittymistä, vaan yhtä hyvin voi tehdä enemmän kuin olisi pakko omien läheisten hyväksi. Tähän tarjoutuu tilaisuuksia joka päivä! Positiivista karmaa kerryttää myös kun osallistuu jumalanpalvelukseen tai pitää hartaushetkiä kotonaan. Laulaa Jumalan iloksi, pitää ruoka- ja iltarukouksen, yksinkertaisia juttuja.

Harmiton nautiskelu kuluttaa näitä positiivisia saatavia. Elämästä nauttiminen ei itsessään ole väärin, siitä ei rankaista huonolla karmalla, ellei satu saamaan nautintoa toisten satuttamisesta. On kuitenkin syytä muistaa, että jos oma aika menee pääsääntöisesti omissa huveissa, tili on ennen pitkää tyhjä.

Onnettomat ihmiset, joilla on materiaalisesti kaikkea, ovat käyttäneet karmiset ansionsa. He eivät siksi voi nauttia enempää. Raja on tullut vastaan. Paras tapa suorittaa velkasaneeraus, toipua ja oppia taas nauttimaan elämästä on antaa aikansa lahjaksi muille, ja ammentaa voimaa siihen hengellisyydestä.Chitragupta, karmakirjanpitäjä numero yksi, joka asustaa Yaman valtakunnassa ja ohjaa sielut oikeudenmukaisesti uusiin ruumiisiin.