84.    Haluan uuden nuolen Jumalan armeijaan.
85.    Minusta on ihana tuntea, kuinka arvokas, uusi elämä liikkuu sisälläni.
86.    Minusta olisi kauheaa seistä tuomiopäivänä Jumalan edessä ja selittää hänelle, miksi kieltäydyin niistä lapsista, jotka hän olisi meidän perheellemme halunnut antaa.

Jotkut katsovat kauhuleffoja. Minä saan varmaan jotain samansuuntaista hupia opiskellessani ihmisiä, jotka eivät ehkäise vaan "antavat kaikkien lasten, jotka Luoja on meille tarkoittanut, tulla".

Yllä oli katkelma 101 syystä saada paljon lapsia. Se on peräisin nettisivustolta Above Rubies, joka on pyhitetty julistamaan, että naisen tehtävä tässä maailmassa on lisääntyä ja puuhailla kotiäitinä. Johan siitä on todisteena englannin kielikin; woman tulee kuulemma sanoista womb-man. Olemme miehiä joilla on kohtu, siis synnyttämään tarkoitettu.

isoperhe-normal.jpg

Sivustoa pyörittävät Nancy Campbell -nimisen saarnanaisen johdolla amerikkalaiset kristityt, jotka ovat sitä mieltä, että elleivät valkoiset kristityt lisäänny tehokkaammin, muslimit valloittavat maailman. Kovin amerikkalaisilta kalskahtavat nämäkin syyt:

30.    Mitä enemmän meillä on lapsia, sitä enemmän meillä on vaikutusta tässä maailmassa.

38.    Äitinä teen uraa, jolla on ikuista merkitystä! Kaikki muut ammatit menettävät merkityksensä kun kerran jätämme tämän maan, mutta lapseni voin viedä mukanani kirkkauteen. Lapseni ovat iäisyysolentoja, jotka voivat elää ikuisesti.

Joka tapauksessa Nancy Campbellin karisma puree ympäri maailman. Häntä seuraavat monet mm. Iso-Britanniassa, missä suurimmassa osassa kantaväestön perheitä on 0-2 lasta ja sitä suuremmat perheet ovat hyvin harvinaisia. Campbellin maalaamat kauhukuvat uppoavat niihin kristittyihin perusbrittiläisiin, joitten mielestä ei ole ilo (niin kuin minun mielestäni on) nähdä esim. Lontoon kaduilla enemmän rotupiirteiltään ei-eurooppalaisia kuin eurooppalaisia kasvoja. Lisääntymiselle omistautuneitten naisten riveissä on myös roppakaupalla niitä, jotka ovat perin juurin kyllästyneitä tai ahdistuneita nykyaikaisessa työelämässä ja uramaailmassa pärjäämisen vaikeudesta. Äitiys on monen mielestä haastavuudessaan ja palkitsevuudessaan maailman paras duuni.

On se minustakin elämäni hienoin asia. Silti olen sitä mieltä että olen äitinä parhaimmillani kun saan tarpeeksi usein toteuttaa itseäni muillakin tavoilla, ilman lapsia. Tämä sai minut nauramaan:

92.    Vauvat ovat tulevia tiskaajia!

Minähän nykyään pidän tiskaamisesta. Se kun on minulle lepohetki, jonka aikana en keskity intensiivisesti lapsiini, vaan kuuntelen podcasteja! Mutta tämän shoppailuargumentin kyllä allekirjoitan:

95.    Haluan ostaa söpöjä vauvan- ja lastenvaatteita, vaikka vain kirpputorilta.

nancy-campbell-normal.jpg

Nancy-täti on sitä mieltä, että jok'ikinen nainen haluaa pohjimmiltaan omistautua äitiydelle ja että naisten uranluonti aiheuttaa lähinnä kärsimystä.

Mitä te muut ajattelette tämmöisistä? Osaisitteko te kuvitella itseänne rajoittamattoman suuren perheen vanhempina?

Minä kyllä kunnioitan valtavan paljon niitä naisia, jotka ihan aidosti haluavat ja osaavat pyörittää suursuurperhe-elämää. Sitäkin enemmän jos hekin myös kunnioittavat meitä muita.