"Valkoihoiset sikiöt ovat äitinsä sisällä keskimäärin viisi päivää kauemmin kuin tummaihoiset ja intialaiset sikiöt vielä kuusi päivää kauemmin kuin valkoihoiset. Erojen on arveltu liittyvän vauvojen kokoon tai äitien varakkuuteen, mutta näin ei ole. Vaihtelu johtuu pelkästään rodusta, mutta syytä ei tiedetä."

"Tyttösikiö vaikuttaa vastahakoisemmalta luopumaan äitinsä turvallisen lämpimästä kohdusta kuin poikasikiö. Tyttösikiöt viettävät kohdussa keskimäärin yhden päivän pitempään kuin poikasikiöt."

- Desmond Morris: Vauva

 

Dharmapatilta löytyi teoria ainakin sille että intialaiset viipyilevät pitempään ;-) Hän arvelee sen johtuvan siitä että sielut tuppaavat syntymään sinne minne ovat ennenkin syntyneet, ja kaikki Intiassa eläneet ovat kuulleet karman laista enemmän kuin ihmiset muilla mantereilla, niin että intialaissikiöt osaavat eniten pelätä tulevaa kun kerran vielä masussa muistavat karmansa monen elämän ajalta... Ehkäpä tyttöjen yleinen taipumus olla koheltamatta niin suuna päänä vaaroihin kuin pojat tekevät selittyisi sekin tällä ;-)

 

vaavi-normal.jpg