meditoin-normal.jpg

Meditoin tuntemattoman jumalattaren alttarin juurinurkalla Mauritiuksella.

Kuvassa alitajunta kohtaa päivätajunnan. Paparazzipuolisoni on ikuistanut minut meditoimassa kotikorttelinsa pohjoisintialaistyylisessä temppelissä.

Kuten joku saattoi huomatakin, olen taas mennyt hieman viilailemaan blogini ulkoista antia. Ulkokuoren muutos on sisäisten sivujuonne. Kysyin itseltäni, mitä ihan oikeasti haluan blogillani sanoa. No, eniten haluan sanoa, ettei ihmisen tarvitse henkistyäkseen, kasvaakseen tahi mielenrauhan löytääkseen ruveta nunnaksi tai munkiksi eikä muuttaa Intiaan. Ihminen voi elää tavallista elämää ja kulkea hengellistä tietä yhtä aikaa. Meditoimaan voi ryhtyä kuka vaan ja se onkin ihan huippujuttu.

Loinkin tänne blogiin pysyvästi linkatun sivun jolla selitän maailman helpoimman meditaatiotavan ("helppo" ei kuitenkaan ole tässä tapauksessa "vaivattoman" synonyymi) ;-) Sitä voi todistettavasti harjoittaa kuka vaan (esimerkiksi minä ADHD-hörhö) ja missä vaan (ei tarvitse etsiytyä mauritiuslaiseen temppeliin vaan puuhaan sopii mikä tahansa rauhallinen paikka, jossa vaan mahtuu istumaan, mieluiten seinää vasten). Ei pelkästään meditoimalla kuitenkaan kovin pitkälle pötki, vaan se on sisäänhengitystä ja vastapainoksi eli uloshengitykseksi pitää pyrkiä hyvään toimintaan maailmassa silloin kun ei meditoi. Joten meditaatio-ohjetta seuraa lista muista tarpeellisista asioista, joita yritän miettiä ja harjoittaa päivittäin.

Siirsin hindulaisen sanaston selityksineen pysyväksi sivuksi senkin.

Tässä vielä toinen kuva viime kesältä Mauritiukselta. Halaamme Dharmapatin suvun matriarkkaa, kahdeksan tyttären ja yhden pojan äitiä ja suuren sakin iso- ja isoisoäitiä eli Nania. En tiedä halaammeko enää uudelleen. Hän joutui viime viikolla sairaalaan korkean verenpaineen takia.

naninhalailua-normal.jpg

Ja ei kun takaisin meditoimaan. Aamulla jäi vajaaksi, kun olin saanut yöllä Mauritiukselta tekstarin johon en malttanut olla heti vastaamatta... Aina jossain kuohuu!