Myönsimme eilen illalla ääneen, että Worms Armageddon -pelin pelaaminen normaalina kahdenkeskisenä yhdessäolona on tehnyt meistä viime aikoina tavallista aggressiivisempia. (Mikä on ehkä meikäläiselle vähän hyväksikin, kun olen ajoittain sellainen hiirulainen.) Sekä pelihimoisempia, voitonjanoisempia ja haluttomampia tehdä yhteisinä vapaahetkinä rakentavampia juttuja. Pelin tulivoima kytee sisällämme. Kaiken kaikkiaan nämä muutokset meissä eivät ole hyvä juttu, sillä ne vievät meitä eri suuntaan kuin mihin haluamme kehittyä. NIinpä pelaaminen saa nyt loppua tai ainakin vähentyä, niin kivaa kuin se onkin.

Vaan eipä tämmöistä pannut ollenkaan merkille nuorempana, kun pelasin paljon, paljon enemmän. Kun ei ollut sisäistä rauhaa, jonka heilahduksia havainnoida.

Lapset ovat innostuneet Yatzysta. Minä en niinkään, mutta siinähän se aika menee pisteitä laskeskellessakin, ja ipanat ovat tyytyväisiä. Ja ehkä siinä joku lapsuudentraumakin parantuu kun olen nyt onnistunut saamaan nopasta haluamiani silmälukuyhdistelmiä, toisin kuin lapsena, jolloin enoni aina peittosi minut perin pohjin! Shanti sai noppapeliklassikon palkinnoksi reippaudestaan, kun oltiin viime viikolla tavallistakin perusteellisemmassa vuositarkastuksessa Lastenklinikalla. Verikokeet piti ottaa kahteen kertaan kun tarvittiin 8 putkiloa ja ekalla yrityksellä tajusivvt ottaa "vain" viisi. Eikä Shanti edes kyyneltä vuodattanut! Diabetes on mallillaan, verensokerin pitkäaikaisseuranta-arvo on 7,1 mikä on paljon parempi kuin tavoite tuonikäisellä.

Odottamaani rahalähetystä ei edelleenkään firmani tilillä näy, mutta löysin sentään tästä ihan lähialueelta mamujen pyörittämän autokorjaamon, joka veloittaa auton ikkunanpesuongelman korjaamisesta noin satasen vähemmän kuin merkkihuoltamo. Ajoin aamuhaastattelusta suoriuduttuani sinne ja viaksi paljastui säiliön poikki napsahtanut pumppu. Sain itse pällistellä ja päivitellä tilannetta autoni alla kun työmiehet olivat nostaneet sen korkealle. Säiliötä ei tarvitse vaihtaa, mutta se oli laiha lohtu, sillä tuo moottoroitu pumppu maksaa enemmän. Joka tapauksessa noin 125 eurolla tullaan selviämään.