Nyt vähän jänskättää. Tilasin viime viikon maanantaina intialaisesta nettikaupasta  synttärilahjaksi vanhenevalle kropalleni röykkiön käyttövaatteita. Mainittua ruumista yleisimmin verhoavat vaatteet eli churidaarit ovat suurimmaksi osaksi jo nuhjuisia ja puhki kuluineita, asukokonaisuuteen kuuluvista aivan korjauskelvottomiksi rääsyyntyneistä housuista puhumattakaan! Lapsillekin tilasin.

saapumassa-normal.jpg

Muun muassa tällainen ihanuus tulossa!

Olen monesti aiemminkin haaveillut tekeväni näin, ja siirrellyt kledjuja virtuaalisiin ostoskoreihin nettikaupoissa, mutta jänistänyt viime hetkellä, koska postikulut tuplasivat aina laskun niin että päätäni alkoi huimata. Nyt laskimme kuitenkin Dharmapatin kanssa, että jos tilaan paljon vaatteita kerralla, postikulut tulevatkin vaatepartta kohden aika edullisiksi - ja viimeinen sysäys eteenpäin oli havaita että silloin postikulujen kanssakin tämä on meille tässä elämäntilanteessa ylivoimaisesti edullisin tapa ostaa intialaisia vaatteita. Niitä kun ei Suomesta saa kuin Indian Bazaarista, missä maksavat 130 euroa asukokonaisuus - siinä on vähintään 100 euroa ylihintaa! Emmekä me tietääksemme ole tänä vuonna matkustamassa pois Suomesta kuin korkeintaan Tallinnaan / Tukholmaan.

Että lälläslää vaan, Indian Bazaar, sain halvemmalla kuin teidän yhden tunika-housu-huivi -yhdistelmänne hinnalla itselleni viisi vaatepartta, plus kaksi asukokonaisuutta lapsilleni, sekä vielä kokeeksi yhden "unstitched" -paketillisen muotoonleikattuja kankaita, joista pitäisi pystyä ompelemaan itse asukokonaisuus! Päälle tulivat tietysti ne toimituskulut, mutta niittenkin kanssa näitä voisi kutsua hyviksi kaupoiksi. Toimituskuluihin sisältyi vieläpä iloinen yllätys! :-) En tilatessani tiennyt, että intialaiset käyttäisivätkin järkevästi kuriiripalvelua tavallisen postittelun sijaan. Tiedän piinallisen kokemuksellisesti, miten hidasta ja silti sikakallista on lähettää Intiasta mitään postissa. Näköjään kuriiripalvelut ovat samassa hintaluokassa!

Se mikä nyt jänskättää on tulli. Sain kavereilta sellaista väärää etukäteistietoa, että jos tilaukseni arvo olisi alle 150 euroa, mitään tullimaksuja ei tulisi (ja tämän takia yhteistilausta ei kannattaisi tehdä). Puppua. Kun kuriiripalvelu Fedex iloiseksi yllätyksekseni jo viime perjantaina (siis viidentenä päivänä tilauksestani lukien) ilmoitti saapuvasta paketista, sieltä kysyttiin, hoitavatko he 13 euron maksua vastaan tullimuodollisuudet, vai hoidanko ne itse. Rupesin selvittämään, mitä tässä oikein pitäisi tehdä, ja loppupäätelmä oli että EU:n ulkopuolelta tulevista vaatteista pitää maksaa 12 % tullimaksu sekä 24 % arvonlisävero. Minä joka saan päänkivistystä jo ihan omista henkilökohtaisista veropapereistanikin (jotka suosiolla ulkoistankin kirjanpitäjälle) ilmoitin Fedexille että maksan kaikin mokomin 13 euroa ennemmin kuin täyttelen kaavakkeita ja käyn näyttämässä pärstääni ja henkkareitani tullissa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Nyt odotan, milloin Fedexiltä soitetaan että tullihässäkkä on hoidossa ja paketit tuodaan minulle  henkilökohtaisesti, ja mietin, paljonko vaatteille loppujen lopuksi tulee lisähintaa ja lasketaanko nuo prosentit toimituskuluttomasta hinnasta vaiko hinnasta toimituskulujen kanssa. Katsotaan, tuntuuko minusta koko hässäkän jälkeen yhäkin siltä että tämäpäs olikin vaivaton tapa ostaa itselleen ja lapsilleen kesävaatteita suoraan Intiasta.

Ruumiini 34. syntymäpäivä kajastaa viikon päässä. Päätin pitää sen kunniaksi ensi lauantaina juhlat - meditaatiopirskeet. Kaikki jotka paikalle vaivautuvat saavat istua alas meditoimaan kanssani! Sitä minä nimittäin ihan oikeasti toivon. Yhteismeditaatiota Easwaranin tyyliin.