jalkapallo-normal.jpg

Hoi suomalaiset miehet! Miksi oma mieheni Mauritiukselta on ainoa joka pelaa kerrostalomme etu- ja takapihalla futista naapuruston poikien ja välillä tyttöjenkin kanssa? Kerran muistan näinä pian 5 vuotena jotka olemme täällä asuneet nähneeni jonkun muunkin miehen tekemässä samoin. Eipä ihme, että pojat tapittavat miestäni palvovin katsein, ja jos hän ei ole pihalla, he luovat kaipaavia katseita rappuumme. Mies taas rakastaa futista ja on pettynyt meidän tyttöjen olemattomiin taitoihin (no, Anandi on sentään kehityskelpoinen tapaus), joten hän pelaa noiden poikalasten kanssa enemmän kuin mielellään. Silloin hän myös tuntee olevansa todella oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jos aikuista ei ole paikalla sääntöjä valvomassa, pojat kuulemma kehittävät helposti tappelun.

Lasteni iltiksessä on sama juttu. Iltiksen tädit ovat nimenomaisesti tätejä eivätkä osallistu futikseen, josta onkin usein kehkeytynyt niin väkivaltaista, että se on aika ajoin kiellettävä pojilta.

Mietin eilen illalla, kun Dharmapati ja supisuomalaiset pojat taas potkivat nurtsilla palloa naamat loistaen, että siinä onkin parasta mahdollista rasisminvastaista työtä. Nämä kesäiset pihakokemukset naapuruudesta parhaimmillaan tulevat varmasti vaikuttamaan poikien mielipiteisiin ulkomaalaisista lopun ikää. Ne pojat eivät tule liittymään muukalaisviha-armeijoihin.

Myöhään illalla Dharmapati kaivoi minulle tärkeitten papereittensa mapista näytiksi todistuksen, jonka mukaan hän on suorittanut Lontoossa eläessään myös vammaisten jalkapallovalmentajan opinnot. Aivoni rupesivat heti raksuttamaan, että ehkäpä siltä saralta voisi löytyä sellainen työpaikka, joka pitäisi urheilemiseen addiktoituneen mieheni hymyn korvissa.

Aamun naurut tulivat Intiasta. Kun sieltä eilen kinuttiin palautetta vaatetilauksestani ystävällisellä henkilökohtaisella viestillä, vastasin, että muuten olin oikein tyytyväinen, mutta harmitti kun tosiessa lastenvaatekerrassa housut olivat eri kokoa kuin yläosa. Sieltä tuli kyllä ihan posketon selitys: kuulemma lasten ylävartalo on useinkin isompi kuin alavartalo ja siksi housujen kuuluukin olla kokoa pienemmät kuin yläosan.  Selittelynmakupalkinto Online Kurtisiin! Vastasin kuivasti, että jos on näin niin miksi sitten toisessa, muuten identtisessä vaatepakkauksessa housut ja tunika ovat samaa kokoa. Jos he vastaavat siihen, aion purnata siitä, että aika usein tämä intialaisia lastenvaatteita kauppaavissa myymälöissä kummallisen yleinen ja maailmanlaajuinen ongelma on pyörähtänyt niin päin että housut ovat huomattavasti suuremmat kuin tunika. Mitäs läksitte, täältä tulee kuulkaas nyt palautetta elämäni kaikkien desi-lastenvaatekauppakokemusten edestä! >:-D