Miksiköhän ei Suomessa tehdä kunnon maitojauhetta? Tai jos tehdäänkin niin miksi tavallisesta ruokakaupasta saa vain rasvatonta maitojauhetta? En pidä rasvattomasta maidosta, se maistuu värjätylle vedelle. 

 

nido-normal.jpg

Olen sitten ostanut meidänkin kaappiin, hätävaraksi ja monien intialaisten herkkujen leivontaan, itämaisista puodeista tätä samaa epäilyttävän ylikansallisen puljun joka maassa myytyä kamaa. Samaa mitä opin juomaan Mauritiuksella.

Siellä ei muuten juuri mitään muuta maitoa enää juodakaan.

Mieheni lapsuudessa Mauritiuksella joka perheessä oli lehmä tai useampi niin että maidontarve tuli sillä tyydytetyksi. Sitten kauppoihin tuli tämä maitojauhe, ja trooppisissa oloissa jauhetta oli toki helpompi säilyttää kuin tuoretta maitoa. Ihmiset alkoivat pitää lehmien hoitamista liian vaivalloisena ja luopuivat niistä. Se siitä! Tänä päivänä Mauritiukselta ei saa mauritiuslaista maitoa kuin harvoissa erikoistapauksissa tyyliin erittäin uskonnollinen hinduperhe pitää omavaraislehmikarjaa hengellisistä syistä. Tuore maitolitra maksaa kaupassa mielettömästi ja on kotoisin Australiasta. Luultavasti tuoretta maitoa ostavat kaupasta Mauritiuksella vain turistit hotellijääkaappeihinsa.