vaippasaalistouko23s-normal.jpg

Suklaanruskea, koivunlehdenvihreä, shokkipinkki, hellän vaaleansininen, vaniljaisen kellertävänvalkea, vitivalkoinen, pyhä oranssi, ruusuinen, kirkuvanpunainen. Ruusuisen ja shokkipinkin ehdin jo löytää käytettyinä sitten tyttöuutisen saamisen. Fuzzi -rivistä puuttuu vielä viimeksi synnyttäneelle ystävättärelleni koekäyttöön lainaamani hampurilaisjuustonkeltainen yksilö. Takarivissä näkyy sekalainen seurakunta eri merkkisiä muita kestovaippoja, joista lupaavimpina pidän kahta suomalaista Toukka-vaippaa. Toivon todella niitten toimivan yhtä loistavasti kuin Fuzzit, koska ne ovat paitsi tosiaan kotimaisia, myös halvempia ja niissä on loputtoman monipuolisesti värikkäästi kuvioituja kuoseja.

Näitten päälle sain vielä eilen muuttotyhjennystä asunnossaan tehneeltä ystävättäreltä lahjaksi aivan hirmuisen ison keon harsoja, sekä villahousuja ja sisävaippoja 10 vuoden takaa, ja vielä paljon muutakin mukavaa. Ne eivät näy kuvassa; ystävättäreni on taatusti pessyt lahjansa jo paremmin kuin itse osaisinkaan. Minä päätin tavallista tyhjemmän pyykkikorin ja kauniin hellepäivän kunniaksi pestä kaikki muut toistaiseksi ostamani ja saamani kestovaipat, lukuunottamatta käyttämättömiä imsevimsejä. Toimivatkohan ne oikeasti?

Vaippojen historiasta olen ymmärtänyt, ettei vaippoja olisi Suomessa aiemmin niin käytettykään, vaan vauvat kiedottiin tosi pitkään tiukkoihin kapaloihin, jotka toimittivat samalla kestovaippain virkaa. En sitten tiedä, miten oli esim. kävelemään opettelevien pienokaisten laita.