Mikä ihmeen kp? Entä Terolut? Eikö yk viittaakaan Yhdistyneisiin Kansakuntiin? Ai että yrityskiertoon? Eikö yrityskierto olekaan joku yrittäjien keskinäisen kilpailun tai yhteistyön kuvio?

Olen näköjään kymmenessä vuodessa pyllähtänyt kehityksen kelkasta vanhalle hiekkaiselle maantielle.

Kymmenen vuotta sitten vauvakuumeillessani löysin samanhenkistä seuraa netistä. Silloin liityttiin suljettuihin sähköpostiyhteisöihin joissa viestit kiersivät kaikille jäsenille. Nyt en enää tunne tarvetta, eikä olisi aikaakaan kirjoittaa ja lukea kymmenittäin kirjaimellisesti oman navan ympärillä pyöriviä viestejä, mutta antropologisesta mielenkiinnosta päädyin kuitenkin vilkuilemaan, että missä päin nettiä nykymammat tai sellaisiksi aikovat oikein pyörivätkään.

Löytyi nettikeskustelupalstoja, joilla raskaiksi yrittävät mittailevat mittareilla, joista en ole tainnut koskaan kuullakaan, mikä päivä kuukautiskierrosta on meneillään, mikä on ruumiinlämpö, saattaisiko vauva jo olla tuloillaan.

En tiennytkään, että vauvan tekeminen on nykyään teknologialaji.

Tuo kuulostaa mielenrauhan kannalta arveluttavalta. Että ajatukset ohjataan väkisinkin takaisin omaan raskautumiseen tai raskautumattomuuteen joka päivä teknisin vempelein ja nettipäivityksin. En liity joukkoon! Enköhän onnistu tulemaan raskaaksi tai olemaan tulematta ihan ilman moderneja teknisiä apuvälineitäkin.

Mutta opinpas sentään, miten ilmaisen itseäni ajanmukaisella koodikielellä 2014: :-D eli hei, olen 34 v, meneillään kp* 23 / 27-29 ja yk 1, ennestään 2 x -04.

 

* kuukautiskierron päivä kuukautisten alkamispäivämäärästä lukien / normaalin kuukautiskierron pituus