Seikkailumme Kelan kanssa jatkuvat. Tänään sain kirjeen, jossa ilmoitettiin, että asumistukeni on täten lakkautettu kokonaan - sillä perusteella, että aviomieheni kotoutumistuessa on lapsikorotus Shantin ja Anandin johdosta.

Ei muuten ole, mitä en edes ihmettele, koska Shanti ja Anandi eivät ole hänen siittämiään. Olin jo viittä vaille lähdössä Kelaan valittamaan, mutta päätin sittenkin avata myös miehelleni Kelasta lähetetyn kirjekuoren.

Siinä ilmoitettiin, että hänen tililleen on tulossa melkoinen rahalähetys: Kela oli havainnut, ettei mies ole saanut hänelle kuuluvaa lapsikorotusta samassa taloudessa asuvista lapsista. Vastedes saa, ja maksamattovat toimitetaan tilille siis takautuvasti. Näköjään sillä ei olekaan merkitystä, kenen lapsia Anandi ja Shanti biologisesti ovat, vaan sillä, että he asuvat samassa taloudessa ja heidän äitinsä on kotoutumistukea nostavan miehen vaimo. Vihdoinkin tämä käy järkeeni!

(Kotoutumistuki on siis Työvoimatoimiston suosittelema porkkana, jolla houkutellaan maahanmuuttajat keskittymään suomen kielen intensiiviopintoihin, tai siis tehdään opinnot ylipäätään taloudellisesti mahdolliseksi, koska kielitaidottomuutensa vuoksi hanttihommia paiskivia tai työttömiä mamuja on jo ihan liikaa. Kotoutumistuki ei ole suuri mutta riittää toki elämiseen vaatimattomalla joogibudjetillamme kun minä talouden toinen aikuinen ansaitsen työlläni rahaa - en paljon mutta tarpeeksi.)

Rahalähetyksen voimmekin kanavoida suoraan sen jo aiemmin mainitsemani "liiallisen asumistuen" takaisin maksamiseen eikä ihan riitäkään :-P Se kuitenkin pienentää sitä sen verran että loppujen takaisin maksaminen ei ole aivan mahdotonta.

Haluaisinpa tarkastaa, saisimmeko enemmän tukea jos emme asuisi näin ahtaasti. Saavatko nelihenkiset perheet, joilla on yli 48 neliötä elintilaa, helpommin asumistukea korkeamman vuokran johdosta?

Mikä hilpeintä, tilannehan muuttuu ja kortit sekoitetaan uudestaan taas marraskuussa kun suomen kielen kurssi päättyy. Seikkailu Kelan byrokratiaviidakossa jatkuu!