mustakrishna-normal.jpg

Krishnan syntymäpäivää Krishna Janmashtamia juhlitaan tänään. Sen kunniaksi en kirjoitakaan tänne "joulusaarnaa" vaan kiinnitän tänne kysy Krishnasta / hindulaisuudesta -haasteen :-D Eli lupaudun vastaamaan parhaani mukaan kaikkeen mitä kysytte. Mitä siis et vielä tiedä mitä haluaisit tietää? Mistä uskontoomme liittyvästä aiheesta toivoisit minun kirjoittavan tänne lisää? Onko jotain mikä käy yli ymmärryksen?

Vaikka on vuoden suurin juhla, minusta ei tänään ole tuntunut mitenkään erityiseltä, mikä on hieman häiritsevää. Varmaankin tämän johtuu siitä etten edes yritä paastota nyt kun olen raskaana; hindulaisiin juhlapyhiinhän kuuluu pidättäytyä ruoasta ennen juhla-ateriaa, joka tämän juhlan tapauksessa tarjoillaan keskiyöllä (tai Intian keskiyöllä). Lähdemme jokusen tunnin sisällä temppeliin missä pysymme. Voidakseen osallistua "joulujuhlaan" lapset ovat poissa koulusta huomenna, sovin asiaasta opettajan kanssa jo ekana koulupäivänä. Voidakseni itse osallistua aion raahata mukaan tyynyjä joilla saanen tuettua itseni mukavasti jotain seinää vasten, olettaen, että jokin seinänkaistale on vielä vapaana kun temppeliin ahtautuu kerralla useita satoja ihmisiä. Olen myös kinunut eräältä autonomistajauskonsisarelta option kotikyydille kesken kaiken jos oloni käy liian hirveäksi enkä enää kestä olla mukana massatapahtumassa. Minulla on ollut aikamoisia symfyysikipuja viime päivinä...

Jos tätä lukiessa herää uteliaisuus ja halu lähteä katsomaan temppelimenoja niin jokainen on tervetullut tänään Krishna-temppeliin osoitteeseen Latokartanontie 9-11, Helsinki, klo 16 alkaen. Ohjelmaa riittää myöhäisiltaan asti eikä osallistuminen tai syöminen maksa mitään :-)

Meditoidessa tuntui siltä, että ehkäpä tässä juhlapyhistä suurimman tuntumattomuudessa onkin kyse tästä ilmiöstä:

Voi joulu olla joka päivä vaan
ja parhaan vuotes tulet tuntemaan
jos vain joulun lapsi saa
sydämessäs asustaa
niin silloin joulu luonas aina on

voivarkaissa-normal.jpg

Krishna ja veljensä Balarama voivarkaissa.