Naiset on luotu älykkäiksi, myötätuntoisiksi, kaunopuheisiksi, kärsivällisiksi, hyvämuistisiksi, ihailua ja kuuluisuutta puoleensa vetäviksi, tilannetajuisiksi jumalattariksi, jotka pitävät ihmiset ihmisinä. Näin siis hindulaisen filosofian mukaan.
 
Jos miehet eivät osoita naisille sitä kunnioitusta joka naisille kuuluu, vaan kohtelevat heitä välinpitämättömästi, alentuvasti ja / tai aggressiivisesti, se luontainen hyvä tilannetaju saa naiset muuttamaan käytöstään. Siirtymään puolustuskannalle ja muuttumaan hyvistä jumalattarista vulgaareiksi, maskuliinisiksi sodan jumalattariksi. Johonkin ihan muuhun tarkoitetusta seksuaalisesta vetovoimasta tuleekin ase. Muodonmuutos tuhoisaan naiseuteen voi tosin kestää, eli muutosta voi edeltää pitkä alistuneisuuden ja kärsimysten jakso.

Useimmat tavoittelemisen arvoiset asiatkin ovat hindulaisessa filosofiassa ottaneet jumalatarten hahmon... Onnen, vaurauden, viisauden, kauneuden jumalatarten, jotka tulevat ihan itsestään sen miehen luo, joka on heidän arvoisensa. Onnetar, Vauraus, Viisaus ja Kauneus lähtevät kuitenkin lätkimään ja jättävät miehet omaan arvoonsa, jos he eivät osaa käyttäytyä ja kohdella naisia niin kuin naisia kuuluu kohdella.
 
Tosimies kunnioittaa naista. Hindulaisessa filosofiassa miehekäs mies uhkuu itsekuria sekä halua tehdä työtä. Hänelle on kunnia-asia välttää kaikin tavoin vahingoittamasta heikompaansa. Hän on ruumiinsa ja mielensä kingi, ja on niin rakastettavalla tavalla mahtava tyyppi, että naiset ja lapset haluavat olla hänen lähellään ja läheisiään.
 
Nyky-yhteiskuntamme näyttää kuitenkin jämähtäneen poikkeustilaan. Tosimiehiä on kyllä, mutta epämiehekkäät omien himojensa orjat pitävät suurempaa melua itsestään, ja naiset ovat aika sankoin joukoin ruvenneet mielistelemään heitä ja suostumaan anarkisiin ihmisuhdeolosuhteisiin.
 
Hindulainen feminismi on sitä, että jos meillä naisilla suinkin on mahdollisuus, emme alennu elämään sotilaallisessa poikkeustilassa ja matkimaan huonosti käyttäytyviä miehiä. Sen sijaan pysyttelemme luontaisessa tilassamme eli älykkäinä, myötätuntoisina, kaunopuheisina, kärsivällisinä ja niin edelleen - ja kunnioitamme tosimiehiä jotka kunnioittavat meitä sellaisina kuin olemme. Muunlaisiin miehiin tulee suhtautua halveksunnan sijaan äidillisellä myötätunnolla - mutta naisellisia suloja mokomille ei tarvitse tarjota.
 
 
Kun tosimies Shiva kohtaa väkivaltaisen jumalattaren, pitelemättömän, kaikkien epämiehekkäitten miesten pelkäämän kostaja-Kalin, Kali muistaa. Hän haluaa taas olla herttainen Parvati, eli älykäs, myötätuntoinen, kaunopuheinen ja niin edelleen. Tosimiehen rakastava vaimo.
 
Mikä saa Kalin muistamaan? Shiva heittäytyy makaamaan Kalin alle. Hän tunnustaa naisen jumalattareksi. Siksi Kali muistaa.