Kun perhe menee rappiolle, ikuinen dharma unohtuu. Kun perhe-elämän hengelliset periaatepilarit kaatuvat, perheen joukkuehenki murskautuu sen alle.

Kun perheen naiset eivät enää tunne yhteenkuuluvuutta perheenjäsentensä kanssa, he turmeltuvat. Voi Krishna! Kun naiset turmeltuvat, koko yhteiskunta syöksyy kaaokseen.

Kaoottinen yhteiskunta on helvetti niin perheelle kuin perheenrikkojallekin. Se haittaa sitä henkistä kasvua, minkä istutustyöt esivanhempamme tekivät.

Mutta jos yksikin perheenjäsen lähtee kulkemaan hengellistä polkua, hän voi hitaasti muuttaa kotinsa taistelutantereesta turvapaikaksi, missä perheenjäsenet ja ystävät latautuvat voimalla.

Tämä pätee erityisesti meditoimaan ryhtyviin naisiin, sillä mitä tulee toisten tukemiseen ja inspiroimiseen epäitsekkäässä rakastamisessa, kärsivällisyydessä ja pitkämielisyydessä, naiset ovat parhaissa asemissa niin tekemään.

Jonkin ajan kuluessa heidän hiljainen esimerkkinsä tekee vahvaksi ja turvattuna kasvamisesta mahdollista heidän puolisoilleen, lapsilleen, vanhemmilleen ja ystävilleen.

On tyttöjen etuoikeus valaista kotinsa anteliaisuudella ja anteeksiantavaisuudella.
Sellaiselle naiselle jokaisen on vastattava.
Sellaisen naisen kotiin perheenjäsenet ja ystävät haluavat aina innolla tulla takaisin.

 

(meditaatiopolku ommeltu kokoon puoliksi Bhagavad Gitasta, puoliksi Easwaranin sanoista)