Intialaisessa temppelissä oli suosittu alttari. Siellä seisoivat kullalla ja jalokivin koristeltuina Sita, Raama, Lakshman ja Hanuman. Vähän sivummalla olivat niinikään kullasta ja jalokivista kimaltavat Ramayanan pahikset, kymmenpäinen Ravana ja hänen jättiläisveljensä Kumbhakarna. Ihmiset palvoivat hartaina ensiksi mainittua neljää, mutta eivät suoneet kunnioitustaan demoniveljeksille.

Vaan kun eräänä yönä temppeliin hiipi rosvojoukko säkkeineen, meininki oli aivan toinen. Aivan ensimmäiseksi he heittivät säkkeihinsä Ravanan ja Kumbhakarnan - olihan kymmenessä päässä ja jättiläisessä enemmän kultaa ja arvokkaita kiviä kuin Sitassa, Ramassa, Lakshmanassa ja Hanumanissa!

lankandemonit-normal.jpg

Kuva ei liity suoraan tapaukseen... tässä on srilankalaisdemoneita Ravanaa, Kumbhakarnaa ja Meghnadia esittäviä ei-niin-kallisarvoisia patsaita, jollaisia tuhotaan vuosittain uskonnollisessa Dussehra-juhlassa.

:-) Meitä eilen eniten naurattaneena vitsinä tuo hindulainen huumoripläjäys tänne... Kertomus yrittää tietenkin sanoa, että jos ihailemme asemaa ja maallisia rikkauksia, tulemme palvoneeksi pirullisia tyyppejä vaikka Itse Jumala seisoisi vieressä.