Mieli voi sojottaa joka ilmansuuntaan lukemattomien mielihalujen ja pelkojen pöheikkönä. Silloin se on kuin pusikko, jonka jokaisesta oksasta rönsyää aina vaan lisää oksia, sivusuuntaan, koska hajautuneet voimat eivät riitä puskemaan vartta kohti korkeuksia.


Mielestä voi myös kasvaa väkivahva, korkealle ylettävä runko. Se vaan vaatii hoitotoimenpiteitä: systemaattista pienten oksien karsintaa.


Näin auton ikkunasta näkyvät puut kuvittivat Bhagavad Gitan säettä 2.41, kun sitä autossa luimme (Easwaranin englanninnos):


"Those who follow this path, resolving deep within themselves to seek me alone, attain singleness of purpose. For those who lack resolution, the decisions of life are many-branched and endless."


Kun kulkee Jumalaa kohti, kaikki päämäärät sulautuvat yhdeksi, mieli rauhoittuu ja elämä helpottuu. Mutta niille, joilta puuttuu mielenlujuus päästää irti turhasta, päätösten tekeminen on monioksainen ja loputon tiheikkö.


Oikein sopivasti tämän jälkeen eräs kaveri laittoi FB-seinälleen iskulauseen: You can achieve anything. But you can't achieve everything.